Studionotiser

Studionotiser

Mylo Xyloto? Hæ? Det er festivaltid, men også tid for nyheter om plater som er på vei.

Skrevet av:
Publisert 15:34 12 august, 2011
Coldplay: Mylo Xyloto. Foto: Albumomslag.

Coldplays nye album Mylo Xyloto. Foto: Albumomslag.

I oktober kan vi se fram til et nytt album fra Coldplay, og i dag er det blitt kjent hva tittelen på det nye albumet vil bli. Bandets femte album skal altså hete Mylo Xyloto – hva nå det måtte bety, og har utgivelsesdato 24. otktober.

Plata er blitt produsert av Markus Dravs, Daniel Green og Rik Simpson, I tillegg til at Brian Eno også har vært med på noen komposisjoner, melder NME.

Singelen ”Every Teardrop Is A Waterfall” har suksess på norsk radio, men det er ennå ikke bekrefta om denne er med på albumet. Noe det ville vært veldig rart om den ikke var. Men det bekreftes at en av singlene fra albumet vil være en låt med tittelen ”Paradise”

Her er videoen til ”Every Teardrop Is A Waterfall”:

Ryan Adams & The Cardinals. Foto: Promo

Ryan Adams & The Cardinals. Foto: Promo

En som kommer ut med nytt album et par uker før Coldplay, er Ryan Adams. Mandag 10. oktober kommer plata Ashes & Fire, Adams’ første utgivelse på sin egen label – PAX-AM, som ligger under Colombia Records.

Som produsent har han hatt med seg Glyn Johns, som tidligere har jobbet med storheter som The Beatles, Bob Dylan, The Clash, The Who og Rolling Stones. Sønnen hans, Ethan har produsert tre av Ryan Adams tidligere album – Heartbreaker, Gold og 29.

På lista over gjestemusikere finner vi blant annet Benmont Tench, keyboardist i Tom Petty And The Heartbreakers og Norah Jones som er med og fyller på med vokal på flere av låtene.

Ryan Adams slo igjennom med bandet Whiskeytown på midten av 90-tallet, og han har deretter blant annet blitt hyllet for soloalbum som Heartbreaker og Gold.

Hør Ryan Adams & The Cardinals med låta «Magic» her:

Mary J. Blige. Foto: Scanpix/AP.

Mary J. Blige – med på neste soloalbum fra Slash? Foto: Scanpix/AP.

En kanskje litt uventa konstellasjon kan også se ut til å dukke opp på plate i høst. Den tidligere Guns N’ Roses-gitaristen Slash hadde med seg mange andre artister på sitt debutalbum som soloartist, men ser ikke ut til å gå lei av slikt samarbeid.

Nå har han ifølge NME bekrefta at han har spilt inn en låt med Mary J. Blige bak mikrofonen.

Gitaristen er i studio for å jobbe med sitt andre soloalbum og kom med bekreftelsen på sin Twitter-profil nylig.

Det er ikke første gang Slash drar ei flott dame i studio for å synge for seg. Blant annet spilte han gitar på Rihannas ”Rockstar 101” og Fergie fra Black Eyed Peas sang på låta ‘Beautiful Dangerous’ fra hans debutalbum.

Slash dukket forøvrig i sommer opp i en video med tegneseriefigurene Phineas and Ferb. Se videoen til «Kick It Up A Notch» her:

Erasure: Tomorrows World. Foto: Albumomslag.

Erasures kommende album Tomorrows World. Foto: Albumomslag.

Minnene kommer på gli når nyheten om at gamle 80-tallshelter er på vei med nytt materiale dukker opp. Hvem husker vel ikke  låter som  ”Sometimes” og andre synthbautaer som tolkningen av ABBAs ”Take a Chance on me”?

Etter 25 år sammen gir Erasure 3. oktober ut albumet Tomorrow’s World.

Ifølge MusicNews.com returnerer bandet på denne plata til sitt futuristiske og elektroniske aller beste; produsert av vel rennomerte FrankMusic (Vincent Frank), som har hatt en finger med hos folk som Lady Gaga og Pet Shop Boys.

Vince Clarke og Andy Bell har vært forbilder for mange av nåtidens mest populære musikere, men valgte en relativt ung produsent til sitt siste prosjekt.

- Vi valgte frank fordi han har en annerledes tilnærming til musikk, som sympatiserer med synthesizere, sier Vince Clarke.

I denne videoen snakker Vince og Andy om sitt nye album:

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Studionotiser"
 

21 kommentarer på “Studionotiser”

 1. Krakelen sier:

  Dette var da magre greier… Hvis alt jeg har å se fram til i høst er dette, så tar jeg faen meg reper’n.

  Hva med Feist? Teller ikke hun lengre? På Krakelurium kan du høre hennes nye låt fra det kommende albumet, samt lese min mening om låta: http://wp.me/p1n442-63

 2. Sven-Erik sier:

  Ei plate som absolutt burde ha vært med her er Beth Hart & Joe Bonamassa CD «Don’t Explain» som kommer ut 26. september. En smakebit her: http://www.youtube.com/watch?v=DdJp4fGZXvY

 3. Johnny Park sier:

  Det var vel Pet Shop Boys som hadde «West End Girls», ikke Erasure?

 4. Paul sier:

  Mastodon – «The Hunter», 26. september.

 5. Lisa sier:

  Opeth – Heritage, 20. September!

 6. Anti Hipstermusikk sier:

  Lenny Kravitz kommer ganske snart med nytt album. Van Halen (MED David Lee Roth!) kommer med nytt album for første gang på over 27 år i høst/vinter.

  • jumpers knee sier:

   Du sier MED David Lee Roth, som det var en sikkerhet for kvalitet.
   Ser umulig på en DLR som ikke har sunget på 20 år som noe å se frem til

 7. jacob sier:

  Enig med kommentaren om Feists kommende album «metals» som kommer 4. oktober. Og som stor fan av Pet Shop Boys synes jeg det grenser til det skandaløse å la Erasure ta æren for klassikeren «west end girls». Når det gjelder Feist anbefaler jeg trabendo sessions live fra paris, noe av det beste som fins faktisk.

 8. Johan sier:

  Hva er dette? De fire platene artikkelforfatteren gleder seg mest til? En artikkel om høstens utgivelser bør være noe mer komplett enn denne!

  Selv gleder jeg meg mest til Noel Gallagher’s High Flying Birds og deres selvtitulerte debutplate B)

 9. Werner. sier:

  Hva med Johnny Winter’s kommende studioalbum i september ??? Det første på 7-8 år. Med ei lang rekke gjestemusikere som f.eks Sonny Landreth Som også kommer med nytt album i høst.

  Men det er vel for mye forlangt at NRK tar frem slike artister etter Geir Hovig’s tragiske bortgang.
  Nå er det kun svensk som gjelder. Tror en del norske artister har skjønt at dei må dra en svensk syngedame/mann med i studio for å få spilletid i NRK ???

 10. Helen sier:

  Og jaggu kommer ikke også Kasabian med ny plate 19. september: «Velociraptor».
  http://www.kasabian.co.uk

 11. a sier:

  Ser fram til at Dagbladet kommer med en ny utgivelse i morgen tidlig!

 12. Heisann! Takk for alle innspill. Vil bare presisere at dette på ingen måte skal være en oversikt over alle utgivelser som kommer framover. Dette er bare noen av dem, men fint om det tipses om plater som er på vei, her…

  ;o)

 13. øystein hauger sier:

  svake greier ,

 14. Håvard Langnes sier:

  Synes at det første albumet til Noel Gallagher etter Oasis-bruddet burde vært med. Videoen til den første singelen hans er på youtube allerede, uten at det er nevnt her engang. Den har fått mange flere og raskere views enn det Oasis-videoer typisk har fått. «The Shock Of The Lightning» av Oasis fikk f.eks 3million views på tre år, «The Death Of You And Me» av Noel Gallagher’s High Flying Birds har fått 1,7million views på bare 2 uker.

 15. lars sier:

  Nevner ikke at Lill Wayne kommer med Tha Carter 4, dagens kanskje største rapper. Imponerende journalistikk.

 16. [...] disse dager kommer nyheter om det femte albumet fra storselgerne i Coldplay. Plata med det mystiske navnet Mylo Xyloto skal være klar for salg 24. [...]

 17. [...] Du kan lese mer her… [...]

Legg igjen en kommentar