Stort band på liten scene

I England headliner de to av de største festivalene i august. Her på Træna spilte British Sea Power på en atskillig mindre scene.

Skrevet av:
Publisert 10:00 11 juli, 2010

British Sea Power live i Træna kirke (Foto: Thomas Søbstad, NRK Lydverket)

Hjemme England er British Sea Power et umåtelig populært liveband. Ikke minst fordi de er særs kreative i sin tilnærming til liveformatet, man vet aldri hva man kan vente seg når indieheltene fra Brighton står på scenen. Da de spilte på det populære TV-programmet Later With Jools Holland, hadde de for eksempel med seg cumbriske wrestlere. Og et bulgarsk kor. Det var derfor med lett hjerte de takket ja til å gjøre to konserter i knøttlille Træna Kirke. Der har de fremført sitt eget soundtrack til dokumentarfilmen Man Of Aran (1934).

I slutten av august headliner British Sea Power to av de største engelske festivalene, Reading & Leeds Festival. Her på Træna har de stort sett beveget seg rundt totalt ubemerket, og ser ut til å trives godt her ute i havgapet. Vi tok en prat med vokalist og gitarist Scott Wilkinson og Phil Sumner, som blant annet spiller kornett og keyboard, like etter endt dyst i gudshuset.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Stort band på liten scene"
 

2 kommentarer på “Stort band på liten scene”

  1. EN sier:

    Hørte konserten i Træna kirke, og det var mektige greier – og passet veldig godt på Træna! Tusen takk for en fin konsert! Thank You!

  2. EHK sier:

    Gleder meg til å e dem varme opp for Manic Street Preachers i Liverpool :D
    Vært fan i flere år!

Legg igjen en kommentar