Stones til topps første gang dette årtusenet?

The Rolling Stones har gjort det meste i sin snart 50 år lange karriere. I helga kan de nå en ny milepæl. For, sist Stones toppa platelistene hjemme i England, var året vi i Norge tok OL-floka og Kurt Cobain tok sitt eget liv. Ikke siden «Voodoo Lounge» kom i juli 1994, har de inntatt […]

Skrevet av:
Publisert 16:34 20 mai, 2010

Exile

The Rolling Stones har gjort det meste i sin snart 50 år lange karriere. I helga kan de nå en ny milepæl.

For, sist Stones toppa platelistene hjemme i England, var året vi i Norge tok OL-floka og Kurt Cobain tok sitt eget liv. Ikke siden «Voodoo Lounge» kom i juli 1994, har de inntatt den gjeveste plassen. Men,  med den remastra og utvida utgaven av «Exile on Main St.» som kom denne uka, ser den i følge NME ut til å gjenta bedriften originalutgivelsen klarte da den kom i mai 1972.

Reutgivelsen har fått en massiv oppmerksomhet og anmelderne har, kanskje ikke så overraskende, vært panegyriske i omtalen av det som regnes av et rockens største mesterverk. Musikknettstedet Pitchfork gir for eksempel plata 10 av 10, og hyller den for å høres omtrent akkurat ut som den gjorde da den kom i 1972. Men de skriver ingenting om hvilken karakter de gav plata den gang.

Tags: , , ,

Del "Stones til topps første gang dette årtusenet?"

Legg igjen en kommentar