=Oslo får støtte av Roskilde Festival. Foto: Scanpix / Gert Broxgaard / Profil Luftfoto / Heiko Junge.

=Oslo får støtte av Roskilde Festival. Foto: Scanpix / Gert Broxgaard / Profil Luftfoto / Heiko Junge.

= Sosial samvittighet

Hvert år gir Roskildefestivalen bort deler av overskuddet. I år havner pengene hos =Oslo.

Skrevet av:
Publisert 12:14 15 desember, 2011
Er lik Oslo, =Oslo. Foto: Promo.

=Oslo er i disse dager aktuelle med Julebok 2011, der man blant annet kan leseet større intervju med fotballegenden Erik «Myggen» Mykland. Foto: Promo.

Bladselgerne i gateavisa =Oslo fikk seg en hyggelig overraskelse onsdag. Den danske Roskilde Festival har bestemt seg for å støtte rusmisbrukerne og hjemløse som selger magasinet, med 200.000 kroner.

Festivalen bestemte seg for å støtte fire «hjemløs»-aviser i Norge, Sverige og Danmark med til sammen 800.000 danske kroner, penger som kommer fra overskuddet av sommerens festival.

Foreningen Roskilde Festival donerer hvert år overskuddet til sosiale og kulturelle prosjekter, og i år gikk det blant annet til den danske hjemløs-avisa Hus Forbi og de svenske avisene Faktum og Situationen, i tillegg til =Oslo.

Kari Bu, Kulturredaktør i =Oslo forteller at de blei overraska da de fikk nyheten gjennom media.

Kari Bu, Kulturredaktør i =Oslo. Foto:Dimitri Koutsomytis.

Kari Bu er Kulturredaktør i =Oslo. Foto: Dimitri Koutsomytis.

- Jeg fikk nettopp vite om dette gjennom media, og ble overrasket. Vi ante ikke at Roskilde pleide å gi bort overskuddet sitt. Det er veldig hyggelig at de vet hvem vi er, og støtter prosjekter utover egne landegrenser, sier Kari Bu til Lydverket

- Gatemagasiner er et internasjonalt fenomen, og vi samarbeider godt med magasiner over hele verden. Så vi er nesten like glade for at også tre andre nordiske magasiner får støtte, sier hun videre.

Selve pengene er ikke så viktig for =Oslo, som er mest opptatt av sitt omdømme.

Les også:

- For oss er det symbolske like mye verdt som pengene. Vi klarer oss ganske bra økonomisk, men vi er helt avhengige av et godt omdømme. Tildelingen beviser at folk er positivt innstilt til oss. Vi er aller mest opptatt av å gi selgerne våre et verdig liv, og da betyr omtanken like mye som pengene.

Bu forteller at =Oslo ikke vil bruke pengene til den daglige driften av magasinet, men at de blant ønsker å gi noe ekstra til de som står på hardest for bladet.

- Pengene settes inn på selgernes gavekonto. Det er de rusavhengige, som er ute i alt slags vær og gjør en vanskelig jobb. Magasinet selger seg ikke av seg selv, men vi kunne neppe fått bedre selgere enn dem vi har. Nå får vi sjansen til å glede dem med aktiviteter og ting de har bruk for. Siden vi nettopp har fått vite om tildelingen, har vi ikke bestemt helt konkret hva pengene går til.

Se et videoinnslag om pengestøtten, laga av Roskilde Festival:

Tags: , ,

Del "= Sosial samvittighet"
 

1 kommentar på “= Sosial samvittighet”

  1. Anders Hjortkær Christensen sier:

    Rettelse: Roskilde Festival giver ikke bare dele af overskuddet bort. ALT overskuddet doneres til velgørenhed.

Legg igjen en kommentar