Sondre hyllet Alex Chilton

Tårevåt avskjed med Big Star-legenden.

Skrevet av:
Publisert 10:02 21 mars, 2010
Sondre Lerche gir alt på hyllestkonserten for Alex Chilton. Foto: Øyvind Øvergård, NRK

Sondre Lerche gir alt på hyllestkonserten for Alex Chilton. Foto: Øyvind Øvergård, NRK

Sondre Lerche gjorde sterkest  inntrykk blant stjernene som hyllet Alex Chilton, gudfaren av power pop, i Texas lørdag kveld.

Chiltons hjerte takket for seg like før festivalen South By Southwest, og dødsfallet har skyggelagt musikkfestivalen i Austin.  Det som skulle blitt Chiltons og hans band Big Star sin store kveld endte med med en verdig og stjernespekket hyllestkonsert hvor Sondre Lerche gjorde størst inntrykk.

Klubben Antone’s var fylt til randen lørdag kveld da Big Star og en rekke av bandets store, og kjente, fans takket Alex Chilton for hans uvurderlige og innflytelsesrike bidrag til popen. Ikke bare skrev han klassiske poplåter som inspirerte generasjoner av musikere, han produserte også undergrunnslegender som The Cramps og The Gories.

Mike Mills synger Alex Chilton. Foto: Øyvind Øvergård, NRK

Mike Mills synger Alex Chilton. Foto: Øyvind Øvergård, NRK

I stedet for å avlyse den planlagte begivenheten, valgte Big Star og festivallarrangørene å sette opp en hyllestkonsert i Austin i kveld. Og følelsene var sterke både blant publikum og artister på en konsert som ble åpnet med en skriftlig hilsen fra Chiltons kone. De ble gift for sju måneder siden, og intet øye var tørt da hennes hyllest ble lest opp fra scenen.

Evan Dando hyller Alex Chilton.

Evan Dando hyller Alex Chilton.

Siden fulgte en konsert hvor stjerner som Evan Dando, Mike Mills, M. Ward, Curt Kirkwood (The Meat Puppets), The Watson Twins, Chuck Prophet og Chris Stamey fremførte låtene til Alex Chilton. Mange ville bidra, og Sondre Lerche var en av artistene som var ønsket på scenen.

Sondre Lerche, Big Star. Foto: Øyvind Øvergård, NRK.

Sondre Lerche, Big Star. Foto: Øyvind Øvergård, NRK.

Sondre entret scenen som det definitivt yngste pustet blant det stjernetunge laget som hyllet Alex Chilton, og leverte kveldens vakreste bidrag. Det ble en alvorlig, men vakker avslutning på SXSW 2010. RIP Alex Chilton, som forandret popen for alltid.

 

sondre-1-484x282

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Sondre hyllet Alex Chilton"
 

2 kommentarer på “Sondre hyllet Alex Chilton”

  1. Heinrich Holz sier:

    Video av dette finnes her: http://www.youtube.com/watch?v=Jj2tn4Vw0WA

Legg igjen en kommentar