- Som å bli sluppet ut av et bur

Band of Horses ble hyllet for sin forrige plate «Cease to begin». Men først nå har de laget et album de selv er fornøyd med. – Jeg synes den forrige var kjip, sier Band of Horses-vokalist og ubestridt frontfigur Ben Bridwell om plata som blant annet av Lydverket ble kåret til den beste som kom […]

Skrevet av:
Publisert 9:01 13 mai, 2010

Band of Horses (Foto: bandofhorses.com)

Band of Horses ble hyllet for sin forrige plate «Cease to begin». Men først nå har de laget et album de selv er fornøyd med.

- Jeg synes den forrige var kjip, sier Band of Horses-vokalist og ubestridt frontfigur Ben Bridwell om plata som blant annet av Lydverket ble kåret til den beste som kom ut i 2007.

-Den fikk ikke modnes ordentlig. Vi hadde i utgangspunktet bare sju låter, og så måtte vi slenge på noen ekstra slik at det ble nok til en plate.  Denne gangen hadde vi tretti, som vi kutta ned til tolv.

En annen grunn til at Bridwell er mer fornøyd denne gangen, er  at for første gang ser det ut til at Band of Horses har en besetning som kan bestå over lengre tid. Samarbeidsproblemer og ulikt fokus, har gjort at han har kvittet seg med åtte medlem siden starten 2004. Den usikre situasjonen har gjort at han også ikke har turt  å slippe andre til på vokal eller når det kommer til låtskriving.

-På «Infinite Arms» bidrar alle, også når det gjelder å synge. Det føles som å bli sluppet ut av et bur.

Blant låtene på den nye plata som er skrevet og blir sunget av andre enn Bridwell, er keyboardist Ryan Monroe sin «Older», som av anmelder Marius Asp blir trukket frem som et av høydepunktene da Band of Horses spilte på Hovefestivalen i 2008.

Se reportasjen om nye plata «Infinite Arms» her:

Tags: , , , , ,

Del "- Som å bli sluppet ut av et bur"
 

1 kommentar på “- Som å bli sluppet ut av et bur”

Legg igjen en kommentar