Solkonger med skrantende tekke
Empire Of The Sun - Hove, Amfiscenen

Solkonger med skrantende tekke

Australske staffasjeprinser avsluttet Hoves første dag med et svært gjennomarbeidet show, men slet med å få med folk på greia.

Skrevet av:
Publisert 11:31 30 juni, 2010

Det er mulig at publikum var litt katatoniske etter å ha opplevd Storbritannias største rockoperaband på Hovescenen, men det var ihvertfall ikke spesielt mange av tilhørerne som virkelig kom i gang med dansingen da australierne entret scenen midnatt i går. Glam-elektrobandet ankom festivalen med et show som burde begeistre enhver Eurovision Song Contest-entusiast: fire kvinnelige dansere med antrekksskifte mellom hver låt, et band som kunne vært rasket ut av en new wave-teateroppsetning av «Battlestar Galactica» og en visuell smørje av sci-fi, Illuminati og scientologi som går på skjerm i bakgrunnen.

Storhittene «We Are The People» og «Walking On A Dream» er stort sett de eneste låtene publikum har hørt fra bandet, og de eneste som folk for alvor responderer på også- noe som er rart, for bandets sammensurring av Prince, Scissor Sisters og Cut Copy er i utgangspunktet som skreddersydd for å runde av festivaldagen. Det kan muligens være at siden showet er såpass stramt regissert at vokalist Luke Steele knapt rekker å rope ut «Hello, we came all the way from Australia!» før neste låt dunker i gang, at kontakten mellom band og tilhørere blir noe dårlig. Dessuten er det de låtene med programmerte trommer som paradoksalt nok føles minst statisk, og der de når de spiller som et normalt band kan bli noe stive og lite interessante – ihvertfall dersom du lukker øynene.

Hitfattighet til tross, Empire Of The Sun er en visuell vinner i tussmørket, bare dumt at band og publikum ikke møttes på samme plan, og dermed ble en begeistret publikummers utrop «Nå kommer de på, nå skal vi danse!» fulgt i alt for liten grad.

Jørgen Hegstad

Bilder fra konserten

Tags: , , , , , ,

Del "Solkonger med skrantende tekke"
 

4 kommentarer på “Solkonger med skrantende tekke”

  1. Hanne sier:

    Vi kan UMULIG ha vært på samme konsert. Det var en FABELAKTIG opplevelse, Empire leverte over forventning – og de som piper om manglende kontakt med publikum kan umulig vite hva Empire of the Sun egentlig er… Jeg er fremdeles i ekstase etter å ha fått sett dem live, og Luke Steele er og blir best! :-)

  2. [...] – Et show som burde begeistre enhver Eurovision Song Contest-entusiast, skrev Jørgen Hegstad om Empire Of The Sun-konserten. [...]

  3. Håkon sier:

    Er forsåvidt enig med anmelder, men synes faktisk ikke konserten stod til en 4′er. Dette faller og står på manglende kontakt med publikum, som jeg merket meg mer og mer underveis. Visuelt var det hele en sprø, men spennende og fornøyelig afære. Men selv om jeg liker albumet Walking On A Dream godt holdt det ikke til en fullverdig konsert for min del.

  4. [...] midtsjiktet finner vi Dizzee Rascal, Atreyu, Nico D og Admiral P, Everytime I die, Social Suicide, Empire Of The Sun, Ellie Goulding, Japandroids har fått firere trillet, mens Florence & The Machine, Julian [...]

Legg igjen en kommentar