Årabrot. Foto: Tarjei Krogh/Promo

Årabrot. Foto: Tarjei Krogh/Promo

Sniklytt: Årabrot

Haugesunds mest hardtslående band slipper sitt femte album, Solar Anus, i september. Hør smakebiten «Madonna Was A Whore» eksklusivt her!

Skrevet av:
Publisert 16:32 7 juli, 2011

Vår anmelder Glenn Olsen karakteriserte Årabrots forrige album, Revenge (2010), som «plata som for alvor bør plassere Årabrot på det internasjonale metalkartet«. Solar Anus, som slippes 9. september, er bandets femte fullengder og – jubileum! – det Oslo-baserte plateselskapet Fysisk Formats femtiende utgivelse.

Dette er andre gang Årabrot har vært i studio hos Steve Albini, som blant mye annet har lagt produsentlabbene sine på klassiske utgivelser av Nirvana og Pixies tidligere. Albinis jordnære innspillingsteknikker har etter sigende vært svært fruktbare for Årabrots låter og arrangementer, som denne gangen med få unntak kun består av vokal, barytongitar og trommer.

Årabrot. Foto: Tarjei Krogh/Promo

Årabrot. Foto: Tarjei Krogh/Promo

Tittelen og deler av tematikken på albumet er inspirert av den populære franske litteraten Georges Bataille, kanskje mest kjent for sin bok La histoire de l’oeil (Historien om øyet, på norsk ved Thomas Espedal). Og i tråd med den «byr [...] Solar Anus på åtte spor av den reneste, mest obskøne rock n’ roll som noen gang har sett dagens lys», ifølge Fysisk Format.

«Madonna Was A Whore» er første singel fra dette albumet, og den slippes i digital form fredag 8. juli. Den bør du kjøpe, men hør den her først!

Årabrot – «Madonna Was A Whore»:

ArabrotMadonna

Tags: , , , , , , , ,

Del "Sniklytt: Årabrot"
 

3 kommentarer på “Sniklytt: Årabrot”

  1. Lars sier:

    Årabrot er så jævlig fett det! Kommer til å bli heftig på Total på Slottsfjell festivalen.

  2. handerre sier:

    den sangen her var søt

  3. Martin sier:

    Konserten/konseptet i kinoteateret på Hovefestivalen var helt sinnsykt, bortimot beste konsertopplevelse til nå!!

Legg igjen en kommentar