Smått er godt

Bittesmå festivaler har ikke nødvendigvis de minste hjertene. Lørdagen ble tilbragt midt mellom boligblokkene på Løren i Oslo. Og  der glitret det av nydelig musikk fra blant andre Marit Larsen, Veronica Maggio og The Soundtrack Of Our Lives. Det er ikke nødvendigvis festivalene med de største budsjettene og klippekort i rikspressen som bringer frem de […]

Skrevet av:
Publisert 16:30 31 august, 2009

Veronica Maggio Foto: Kristin Winsents, NRK

Bittesmå festivaler har ikke nødvendigvis de minste hjertene. Lørdagen ble tilbragt midt mellom boligblokkene på Løren i Oslo. Og  der glitret det av nydelig musikk fra blant andre Marit Larsen, Veronica Maggio og The Soundtrack Of Our Lives.

Det er ikke nødvendigvis festivalene med de største budsjettene og klippekort i rikspressen som bringer frem de bredeste smilene. Det er noe med de småvokste arrangementene som får en til å senke skuldrene; en ølkran, en grill, fravær av bryske vakter – og  artister i avslappet modus.

Kanonhallen på Løren i Oslo arrangerte lørdag Kanonhallens Festivaldag for aller første gang. Og det viste seg fort at bookingen av det svenske stjerneskuddet Veronica Maggio var en aldri så liten genistrek .

Halvtimen før Veronica Maggio gikk på scenen kom folk strømmende til det lille festivalområdet. Og selv om hun ventet til nest siste låt før  hun dro igang hiten «Måndagsbarn»,  snodde hun sitt brokete publikum rundt lillefingeren allerede fra første tone. At Maggio treffer bredt var tydelig idet kids, hipstere og småbarnsforeldre lot seg invitere med på allsang.

Vi snakker om et publikum som skinte, danset og sang i kapp med ettermiddagssolen i forstads-Oslo. Etter responsen å dømme er det ikke lenge til Veronica er klar for turen ned til sentrum og Rockefeller.

Marit Larsen Foto: Kristin Winsents, NRK

Marit Larsen var tydelig fornøyd med å spille i Kanonhallen, og fra scenekanten kunne hun fortelle at hun har det veldig bra om dagen. Marit er forelsket, hun topper listene i Tyskland, og hun er i livsbejaende storform på scenen. Hun kostet også på seg et nikk til egen musikalske fortid, med en versjon av M2M-hiten «Don’t Say You Love Me». At Marit Larsen er en låtskriver av stort format, har hun allerede bevist. Nå høster hun, velfortjent, fruktene live.

The Soundtrack Of Our Lives Foto: Kristin Winsents, NRK

Det var The Soundtrack Of Our Lives som avsluttet Kanonhallens Festivaldag, og de virket innledningsvis mildt forundret over å befinne seg i hjertet av en forstad under konstruksjon. Hallen var langt fra full, men som så ofte før med The Soundtrack Of Our Lives er det kjærligheten mellom band og publikum som står i høysetet. Og det store hjertet banket taktfast på den lille festivalen.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Smått er godt"

Legg igjen en kommentar