Går Stones mot slutten?

Går Stones mot slutten?

Ryktene om at Rolling Stones skal gi seg med en stor konsert neste år svirrer i England.

Skrevet av:
Publisert 12:38 18 juni, 2012

Sunday Mirror meldte i går at Rolling Stones skal avslutte sin fenomenale karriere med å være hovedattraksjon på neste års Glastonbury Festival i England. Den engelske avisen siterer en kilde «nær bandet» som forteller om at avgjørelsen er tatt, og at Rolling Stones skal gjøre en håndfull konserter i USA og England i 2013 med en solid avslutning på Glastonbury.

- Alle fire medlemmene er enige om at neste år er det riktige tidspunktet til å arrangere en siste fest. Til å gjøre den beste konserten i karrieren. Det er nå eller aldri, og Glastonbury er den viktigste festivalen. Alle er utrolig klar for dette.

Rykter viser seg av og til å være sanne, og Rolling Stones har vært et av de lengstlevende store rockebandene fra 60-tallet. Rolling Stones ble dannet i 1962, men trommis Charlie Watts ble ikke med i bandet før januar 1963, noe som gjør at mange regner dette som året det hele startet. Dermed fyller Rolling Stones altså 50 år i 2013. Det sirkulerer også rykter om at bassist Bill Wyman, som ikke har vært en del av Rolling Stones på lang tid, skal være med på disse siste eventuelle konsertene.

Bård Ose sammen med Keith Richards.

Bård Ose fra Nrk P1 er Rolling Stones-fan, og har sågar skrevet bok om bandet. Han tror at ryktene kan ha en viss sannhet i seg.

- Ja, det tror jeg kan være troverdig. Dels fordi Keith Richards og Mick Jagger er på full fart mot 70 år, og Ron Wood er ikke så sprek han heller. Keith Richards sliter jo også med leddgikt. Men når det er sagt, så kom ryktene om at Rolling Stones skulle gi seg for første gang allerede i 1976. Og siden har det vel oppstått slike rykter foran hver eneste turné.

- Musikalsk sett er det kanskje greit at Rolling Stones gir seg nå, men jeg skulle egentlig ønske at de spilte til de døde, fordi de er med på å rive ned myten om at rock bare er for de unge. Man spør ikke en jazz-musiker eller en blues-gitarist hvor gammel de er. Sånn bør det også være i rocken.

OPPDATERT:

Rolling Stones avkrefter ryktene om en Glastonbury-konsert via Twitter. Tidligere i dag postet de følgende tweet: «Every year The Rolling Stones are asked to play this UK festival, but playing Glastonbury is not in our plans». Takk til Ronny Bergersen for tips. Les saken The Mirror laget her.

Tags: ,

Del "Går Stones mot slutten?"
 

13 kommentarer på “Går Stones mot slutten?”

 1. Bandet har nå kommentert ryktene på Twitter, For ca. én time siden skrev de følgende: «Every year the @RollingStones are asked to play this UK festival..but playing Glastonbury is not in our plans.»

 2. Krøtterstiforvalter sier:

  De skal ha stor pluss i margen for utholdenhetsevne, men de får til gjengjeld stort minus for ikke engang å prøve å eldes med verdighet. Når du er 70 år, er det veldig feil å sprade rundt med pintrange skinnbukser og singlet.

  • Anonym sier:

   Jo, det er klart, er man blitt så gammel som 70 år bør man for all del humpe rundt i terylensbukser med press og en kjedelig lyseblå skjorte fra Dressmann, bytte ut Stratocasteren med trekkspill, og for all del kompletterere det hele med spaserstokk og høreapparat.  (sarkasme)

   • Krøtterstiforvalter sier:

    Takk for at du poengterte at det var sarkastisk skrevet. Det hadde neimen ikke vært godt å forstå ellers.

    Finnes kanskje en mellomting mellom leopardtights og bilbuksa, eller?

 3. Well, om vi aldri så mye hater forandring; særlig forandring av edel karakter; så er det nok dessverre slik at man bare må finne seg i det……og som Frida ABBA så sjele-opprørt synger det i sangen «When all i said and done» 
  http://www.youtube.com/watch?v=tUh4u-lYEhM og som hun synger med blandet sorg og harme…..bare hør selv; og som også er kommentert av biografi-forfatteren av boken ABBA.
  http://www.youtube.com/watch?v=iUrzicaiRLU   I knowing me knowing you; hører man også den sorgen som ligger i det faktum at tiden tar våre liv, slik eller slik……lyrikken her er veldig sørgelig..
  Så, at De rullende stenene slutter å rulle og rumle, må vi nok avfinne oss med; jeg har aldri vært den store beundreren av Stones, men klassikerne, Lady Jane, As tears go by og Dandelion – fester seg på musikkens sanser som klister, selvsagt…
  I 1991, tror jeg det var, hold jeg på å kolidere  med Mick, i døren til toalettet på Holmenkollen kafe, da jeg var på vei inn og han på vei ut; jeg ble så forfjamset at jeg utbrøt; Har ikke jeg sett deg før???  Neida, svarte Mick, meg har du aldri sett noe sted…..  Det er de sørgelige tusendels sekunders fravær; oblivion of mind….

 4. Guri Malla sier:

  Jeg var blodfan fra jeg var 13 år og har orginalautografer fra den gang , med Brian Jones…..mine helter eldes med stil må jeg si !

 5. Anonym sier:

  Dette tror jeg ikke før jeg ser det. Jeg elsker The Stones, men i likhet med David Bowie er det ikke alltid lett å bli eldre. Bryan Ferry (66)… og åpenbart Sting (60) klarer det helt fint. Herrene i Rolling Stones er jeg mer usikker på. Charlie Watts (71) har jo vært gammel lenge… med stil, men han hopper heller ikke rundt som en bajas. Hvis gutta øver foran speilet tror jeg dessverre ikke at det er et spesielt skjønt syn de ser… trekløveret… Mick, Keith og Ron. La oss derfor håpe at de trekker inn årene, mens det stadig er tid. The Rolling Stones har gjort en fantastisk innsats for musikken i hele 50 år. Mon ikke den rekorden blir stående en stund :)

 6. Alle sparepengane mine vil gå til Stones-konsertar i 2013! Det skal bli så bra! 

 7. Alle sparepengane mine vil gå til Stones-konsertar i 2013! Det skal bli så bra! 

 8. Alle sparepengane mine vil gå til Stones-konsertar i 2013! Det skal bli så bra! 

 9. [...] spille en siste konsert på neste års Glastonbury Festival for deretter å avslutte karrieren, blei i forrige uke avkrefta. Jack White, her på scenen tidligere i år, kan bli produsent for et kommende album med The [...]

Legg igjen en kommentar