Slapp pangstart i badet

Det var langt mellom Dinosaur Jr.-fansen idet Norwegian Wood 2008 åpnet. De som var der fikk til gjengjeld god gitarvaluta for pengene. Se hele konserten her. Norwegian Wood er i gang, og trekkplasteret denne utsolgte torsdagskvelden er utvilsomt Foo Fighters. Mens Dinosaur Jr.s Lou, Murph og J harvet løs på scenen som første band av […]

Skrevet av:
Publisert 20:53 12 juni, 2008

J Mascis. Foto: Per-Ole Hagen/NRK

Det var langt mellom Dinosaur Jr.-fansen idet Norwegian Wood 2008 åpnet. De som var der fikk til gjengjeld god gitarvaluta for pengene. Se hele konserten her.

Norwegian Wood er i gang, og trekkplasteret denne utsolgte torsdagskvelden er utvilsomt Foo Fighters. Mens Dinosaur Jr.s Lou, Murph og J harvet løs på scenen som første band av de to på åpningsdagen, flakket Foo Fighters-fans hvileløse omkring for å orientere seg til pølseboden, deretter til bongboden de må innom for å få løst ut pølse, for deretter å returnere til pølseboden og deretter gå gjennom hele operasjonen enda en gang for å få på den første ølen. Mens andre satt smilende i gressbakken:

Foo-fansen hygger seg. Foto: Beate Grøndahl/NRK

Monstertrioen Dinosaur Jr. – siden 2005 tilbake i originalbesetning, altså – lirer av seg gamle slagere mellom i overkant mange nummer fra (det riktignok riktig gode) comebackalbumet Beyond, til slapp respons med unntak av de i hovedsak beskjeggede og 30-passerte Dino-fansen. «Feel the Pain», «Out There» og «Freak Scene» braker fra Mascis’ Marshall-vegg, mens en tydelig spillekåt og viril Barlow hamrer bassen mens han svinger tungt på den ikke lenger unge, men danseglade grungekroppen.

Lou Barlow. Foto: Per-Ole Hagen/NRK

De sliter ikke med å holde på oppmerksomheten, bortsett fra hos den flertallige Foo-fansen. De er høflige nok til å klappe lett. «Thank you for watching us play», sier Barlow i en av konsertens få verbale øyeblikk, før de avslutter med en suveren, tung, tight og buldrende versjon av «Forget The Swan» fra debutalbumet. Stas.

J Mascis og Murph. Foto: Ruben Gran/NRK

J Mascis og hans Marshalls. Foto: Ruben Gran/NRK

Tags: , , , ,

Del "Slapp pangstart i badet"
 

2 kommentarer på “Slapp pangstart i badet”

Legg igjen en kommentar