Spill video

Hva hører Siv Jensen på?

Hun kan fort bli vår neste statsminister. Lydverket finner ut hvilken musikk som driver Siv Jensen fremover i politikken. Bonus: Himmelblå-Roy og Hekkeløper-Christina.

Skrevet av:
Publisert 11:06 3 mars, 2011

Norge soper inn gullmedaljer i ski-VM som om det var gratis giveaways på festival, og bak suksessen står selvsagt trenere og smøreteam og den slags. Men du kan nok sverge hardt på at det også er en iPod med inspirerende låter med i bildet.

For musikk skaper prestasjoner, den saken er grei. Musikk skaper vinnere, og det kan jo fort Siv Jensen bli ved neste valg. FrP-lederen forteller til Lydverket at musikk er viktig når hun skal slappe av og manne seg opp til neste runde beinhard politisk kamp.

- Jeg har en hverdag som er veldig hektisk. Når du switcher fra det ene til det andre på en halv time så skal du plutselig sette deg ned, trekke pusten og konsentrere deg om noe helt annet. Det går nesten ikke. Da er det viktig å få lagt bak seg det som har hendt, tømt det ut, og en veldig god måte å gjøre det på er å høre på musikk.

Andre norske vinnere er Christina Vukicevic, som kjører seg opp på bay area thrash, maskemetal fra Iowa og armensk Los Angeles-nu metal før hun løper over hekker og forbi konkurrenter.

- Siden 100 meter hekk er en veldig intens øvelse, liker jeg å bruke intens musikk for å få meg selv i riktig modus. Metallica, Slipknot, Satyricon…  System Of A Down sin «Toxicity» har jeg brukt i mange konkurranser, og spesielt de det har gått bra på.

Og så er det Halvar Holmen da. Eller Himmelblå-Roy, som du kjenner han som. Den gnistrende norske skuespilleren brukte Tom Waits for å konstruere Himmelblå-Roy, men når han gikk inn i rollen som Fritjof Nansen, da måtte han søke mot en annen sterk, sexet mann.

- Da vi gjorde en TV-serie som heter Harry & Charles på NRK, spilte jeg Fritjof Nansen. Da hørte jeg på – og dette kommer sikkert til å provosere mange  – «Sexy Motherfucker» med Prince. Nansens karakter skulle da ned til Danmark for å overtale Maud og Haakon til å komme til Norge. For å overtale den  damen der, tenkte jeg, da måtte jeg ha noen beats som er litt kule.

Hele saken om hvilken musikk som girer Siv, Christina og Hallvard ser du på toppen av saken.

Men til slutt: hva setter du på når du skal prestere maks? Enten det er i kassen på Rema, før et viktig businessmøte, før du går for ny pers på Birken, før du spiller semifinale i Borettslagscupen, før du skal fri til kjæresten? Fortell i kommentarfeltet under.

Bonus: Northugs vinnermusikk?

Tags: , , , , , ,

Del "Hva hører Siv Jensen på?"
 

4 kommentarer på “Hva hører Siv Jensen på?”

 1. Sølvi Normalbakke sier:

  Jeg hører alltid på National Bank rett før jeg skal drite.

 2. Isa sier:

  Gallows på vei til eksamen. Pearl Jam etterpå, når jeg er sikker på at jeg strøyk.
  Eagles of Death Metal hvis jeg står.

 3. Sofie sier:

  Grøss. Er det én dame som gjør meg kvalm, så er det definitivt Siv Jensen. Makan til kynisk og slu politikk.

Legg igjen en kommentar