Sirkus Depeche Mode, en fortsettelse

  Det er mindre enn et kvarter siden Depeche Mode avsluttet sin pressekonferanse på Olympiastadion i Berlin. Et sted angivelig valgt fordi Martin Gore og Andy Fletcher såg VM-finalen i fotball her for to år siden. Men denne gangen skulle det handle om musikk. Og et av verdens største band som skulle annonsere sin verdensturné. […]

Skrevet av:
Publisert 15:21 6 oktober, 2008

Depeche Mode. Foto: Njål Engesæth 

Det er mindre enn et kvarter siden Depeche Mode avsluttet sin pressekonferanse på Olympiastadion i Berlin. Et sted angivelig valgt fordi Martin Gore og Andy Fletcher såg VM-finalen i fotball her for to år siden. Men denne gangen skulle det handle om musikk. Og et av verdens største band som skulle annonsere sin verdensturné.

Depeche Mode måtte avbryte sin forrige turné for to år siden fordi deres siste konsert i Tel Aviv måtte avlyses på grunn av kamphandlinger. Derfor blir naturlig nok Tel Aviv et samtaleemne på pressekonferansen, og det er også der turneen starter 10. mai. «Tour of the Universe 2009″ heter turnéen som sveiper innom Bergen 2. juli neste år.

Men tilbake til Berlin: det er et merkelig sted å legge en pressekonferanse til, Olympiastadion. Det er grått vær. Kaldt. Og det er rigga til en provisorisk scene og storskjerm på eine tribuna, og i tillegg til de ca. hundre pressefolkene, er nokken hundre fans også invitert.

Men det er lite opplegg for fansen. Bortsett fra når heile seansen starter med at det blir spilt to korte snutter fra deres kommende, utitulerte, nye plate. (I en kommentar sier Martin at de har fått høre at den har en arrogant tittel, og siden turneen skal heite «Tour of the Universe», verserer det allerede rykter om at plata kan få tittelen Masters of the Universe…)

Låtene har ingen titler, men første snutt av en tung, dyster, industriell låt, lover godt. Andre synes eg virker meir anonym, men så fikk eg bare høre 20 sekund av den én gang, så det er vanskelig å bedømme. Ellers er det veldig lite nytt på pressekonferansen. De skal spille på større stadioner, men i en del mindre byer enn tidligere. Du har alle journalistene fra rundt om i Europa som spør om de husker sist de spilte i deires respektive heimland. Det blir et kort, kleint øyeblikk i det en spør om de stive konsertprisene, men då griper arrangøren inn og sier at det ikkje er så dyrt som journalisten hevder, og at U2 og Madonna har dyrere billetter, før Dave Gahan tar ordet og sier at de tar slike ting på alvor, og at det er viktig at fansen føler at de ikkje blir utnytta. Og da får han applaus fra den fremmøtte fansen, og et par spørsmål seinere er pressekonferansen over. Fansen går ut i Berlins gater, glad over å fått høre nokken sekund med nytt Depeche-materiale og et glimt av sine helter, (som var mykje muntrere enn eg hadde trodd på forhånd). Og journalistene går inn igjen på Olympiastadion for å ta for seg av den gratis maten, og vente på sine private intervjuavtaler.

Mer informasjon om Depeche Modes eneste konsert i Norge finner du her, og billetter kan bestilles her.

Tags: , , , , ,

Del "Sirkus Depeche Mode, en fortsettelse"
 

2 kommentarer på “Sirkus Depeche Mode, en fortsettelse”

  1. Lidima Sedvanoywa sier:

    How cool

  2. Rea sier:

    Hvilket skriftspråk er dette, egentlig? På en sånn side syns jeg godt man kan holde seg til enten nynorsk eller bokmål. Det er ikke en privat blogg, heller.

Legg igjen en kommentar