Nikkiya. (Foto: Promo)

Nikkiya. (Foto: Promo)

Nikkiya - Speakher Overload

Sårt tiltrengt dose

De virkelig fantastiske kvinnelige R&B-artistene ser ut til å ha gått under jorden om dagen. Da er det godt å støte på så hederlige unntak som Nikkiya.

Skrevet av:
Publisert 10:57 4 mai, 2012

Hun kom uten forvarsel, men med desto større smell. Ser man bort ifra et par gjesteopptredener for Tech N9ne, dukket Nikkiya fra Sør-Carolina opp fra intet da hun gjestet på Yelawolfs “Speak Her Sex” i fjor. Teipen Speakher som ble sluppet på sensommeren var mildt sagt velkommen. Og grunnen er for så vidt enkel – sulteforing gir som kjent økt apetitt.

Hør Nikkiya – Speakher Overload

Vi mistet Kelis for lenge siden, og å dra fram sen Erykah Badu i denne sammenhengen er nesten for innlysende. Men det er en trist statistikk som dessverre er altfor reell. De er i mindretall, damene av Nikkiyas kaliber. Hederlige unntak som Solange, søsteren til Beyoncé, leverer bra, men det har vært stille fra den kanten siden lettere hypnotiserende Sol-Angel and the Hadley St. Dreams (2008). Nå har vel Ameriie meldt et slags comeback, men vi får nå se.

Den Atlanta-bosatte artisten har med andre ord ikke all verdens konkurranse om dagen. Men hun legger lista høyt når hun relanserer Speakher med fem nye spor og en remiks.

Nikkiya – «Nobody But Me»:

WillPower som snekret sammen Yelawolfs Trunk Muzik står bak Nikkyas lydbilde. “Cheater” er en fornyet versjon av Kelis` “Caught Out There” og “Hold On Me” fører oss tilbake til Tweets røykfylte og halvflaske-vodka-innabords-univers i delikate Southern Hummingbird. Og la oss for all del omfavne «Reasonable» som runder av S.O på en så utsøkt måte at det nesten får en voksen mann til å felle en liten tåre. Seriøst.

Nikkiya er tøff i trynet, tilbakelent og har en skrapete stemme som fortjener betegnelsen heit. Og hun beviser at det er mulig å lage pubsoul uten at det skal definere en helt utgivelse. Nikkiya sper det snarere ut i “Y.O.Y” og “DUI”, i miksen mellom babymaking music i “Nobody But Me” og rånepotensielle “In The Game” med MC Lyte, gamlemor som var en av de første som banet vei for kvinnelige rappere.

Speakher Overdose er kort sagt essensiell i en tid der det går tretten på dusinet innenfor segmentet.

Ali R. S. Pour

Tags: , , ,

Del "Sårt tiltrengt dose"
 

11 kommentarer på “Sårt tiltrengt dose”

  1. Speakher Overdose er kort sagt essensiell i en tid der det går tretten på dusinet innenfor segmentet. Helt enig!

  2. Hva er det som gjør at dette fortjener «6″? o.O 

  3. Anonym sier:

    forventet meg å høre noe nærmest revolusjonerende da jeg så terningkastet, men nei. jeg fatter ikke hvordan dette fortjener en sekser.

  4. [...] – Cheater Terningkast seks! Last ned gratis! Pins – Shoot You Kanye West – Cold feat. Khaled Rikeste rapperen? Band [...]

Legg igjen en kommentar