-

Samordnet opptakt

TV On The Radio: Dear Science [4AD/Playground Music] Melodisterk hjerneføde med enkelte uheldige Coldplay-fakter. Brooklynkvintetten TV On The Radio har klart å røre rundt i et sammensurium av sjangere på sine to tidligere album, de har vokst seg stadig lengre inn i indiefolks hjerter ved å være med på å skape et paradigmeskifte innen sjangeren, […]

Skrevet av:
Publisert 15:58 25 september, 2008

TV On The Radio: Dear Science

[4AD/Playground Music]

terning46.jpg

TV On The Radio - her fra Hovefestivalen 2007. Foto: Kim Edwin Erlandsen, NRK P3

Melodisterk hjerneføde med enkelte uheldige Coldplay-fakter.

Brooklynkvintetten TV On The Radio har klart å røre rundt i et sammensurium av sjangere på sine to tidligere album, de har vokst seg stadig lengre inn i indiefolks hjerter ved å være med på å skape et paradigmeskifte innen sjangeren, ikke ulikt det storebroren Radiohead har gjort. Blues, doo-wop, rock, postpunk, afrobeat og elektronika er smeltet sammen til fantastiske meleringer som ”Young Liars” og rockefestklassikere som ”Wolf Like Me”. Bandet har imidlertid hele veien slitt litt med å lage et helt album som står som ei påle i floraen av utgivelser i et ellers eksplosivt indiemarked.

Fremdeles er det musikk for hjernen TV On The Radio skaper. Likevel er melodifokuset langt spissere enn tidligere, og – med noen unntak – er skitne gitarer byttet ut med enda mer hjertelig perkusjon. Mens ”Golden Age” låter som en krysning av Beck og Prince på sitt beste, er lavmælte Coldplay-friere som ”Family Tree” mer for albumfyll å regne.

«Golden Age»

[youtube hCcEg0tok8o]

Vokalist Tunde Adebimpe (navnet fungerer nesten som et onomatopoetikon for musikken) messer sjelfullt om problemene USA og verden står overfor, og opererer med i hvert fall med tre identiteter rent vokalt. En bragd. TV On The Radio er unektelig et band som fortjener folks tid, måtte bare alt låte som det beste herfra neste gang.

Mats Borch Bugge

Tags: , , ,

Del "Samordnet opptakt"

Legg igjen en kommentar