Mac Miller må muligens punge ut med 60 millioner kroner til rapveteran Lord Finesse. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Mac Miller må muligens punge ut med 60 millioner kroner til rapveteran Lord Finesse. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Saksøkt for 60 millioner kroner

Uten tillatelse lånte Mac Miller fra rapveteran Lord Finesse. Det kan koste 20-åringen dyrt.

Skrevet av:
Publisert 13:10 12 juli, 2012

Hiphop-veteranen Lord Finesse ser i disse dager sitt snitt til å håve inn litt ekstra penger i kassa når han nå saksøker Pittsburgh-rapperen Mac Miller for hele 10 milloner dollar – nærmere 60 milloner kroner.

Pittsburgh-rapperen Mac Miller har nemlig brukt Finesses låt «Hip 2 Da Game» fra 1995 uten tillatelse, melder Rolling Stone. Tiltalen beskylder Mac Miller for å kopiere en låt skrevet, produsert og fremført av Lord Finesse for å lansere sin egen karriere.

Det er på singelen «Kool Aid & Frozen Pizza» fra miksteipen K.I.D.S. at Miller har knabbet både beat og melodi fra den gamle New York-rapperen. Låta, og dens tilhørende video, ble en stor hit på nettet i 2010 som en del av «A Day in the Life of Mac Miller», som er en musikkvideoserie på fem episoder.

Lord Finesse har derfor gått til søksmål mot Miller, hans plateselskap Rostrum Records, samt nettstedet Datpiff.com – som var nettstedet som slapp den aktuelle miksteipen. Det antas at K.I.D.S har blitt lastet ned og streamet rundt en million ganger til sammen.

20 år gamle Miller forsvarte seg i etterkant på Twitter med følgende utsagn: «Jeg lagde en låt og en video som attenåring, og ville bare rappe og gi en hyllest. Jeg hadde ingen andre intensjoner.»

Miller har også uttalt at han snakket på telefon med Finesse etter å ha vist ham låta, og at de i tillegg har snakket om å jobbe med musikk sammen.

Finesse kvitret senere kryptisk tilbake og oppfordret folk til å se «hele bildet» av saken, etterfulgt av hashtaggen #lookdeeper.

Tags: , , , , ,

Del "Saksøkt for 60 millioner kroner"

Legg igjen en kommentar