Beastie Boys; fra venstre Mike

Beastie Boys; fra venstre Mike "Mike D" Diamond, Adam "Ad-Rock" Horowitz og Adam "MCA" Yauch. Foto: Scanpix/Reuters/Mario Anzuoni

Saksøkt dagen før MCA døde

Plateselskapet Tuf America har tatt ut søksmål mot Beastie Boys for ulovlig bruk av samples.

Skrevet av:
Publisert 15:41 9 mai, 2012
Det er denne gjengen som føler jeg misbrukt av Beastie Boys. Albumcover: Trouble Funk - Drop The Bomb

Det er denne gjengen som føler jeg misbrukt av Beastie Boys. Albumcover: Trouble Funk – Drop The Bomb

Timingen kunne knapt vært verre for de resterende medlemmene i hip-hopgruppa Beastie Boys, som 4. mai fikk den tunge beskjeden om at Adam ”MCA” Yauch hadde tapt kampen mot kreften.

Dagen før sendte plateselskapet Tuf America inn søksmål til New Yorks distriktsrett, hvor de hevder at Beastie Boys på slutten av 80-tallet har brukt ulovlig samples av bandet Trouble Funk i låtene sine.

I søksmålet hevdes det at Trouble Funk sine låter ”Drop the Bomb” og ”Say What”, begge gitt ut i 1982, blir samplet gjentatte ganger av Beastie Boys i låtene ”The New Style”, ”Car Thief”, ”Shadrach” og ”Hold it, Now Hit it”, og at Beastie Boys bevisst har prøvd å skjule dette.

Se hvilke samples Beastie Boys bruker i låtene sine her (hvor også Trouble Funk er nevnt)

Til magasinet E! News innrømmer Tuf Americas advokat, Kelly Talcott, at timingen på søksmålet var noe uheldig:

- Jeg ble svært trist da jeg hørte om Adam Yauchs for tidlige bortgang, og kan forsikre om at Tuf Americas uheldige timing på sin klage ikke hadde noe å gjøre med hans helsetilstand. På vegne av meg selv og Tuf America kondolerer jeg Adams familie, venner og fans, sier Talcott til magasinet, som allikevel satser på at saken havner i retten.

Tuf America vil i tillegg til å kreve erstatning for brudd på opphavsretten også forby Beastie Boys fra å selge album og låter som inneholder Trouble Funk-samples.

Det er i blant annet i denne låten, «Shadrach» fra 1989-albumet Paul’s Boutique hvor Tuf America og Trouble Funk hevder at Beastie Boys bruker ulovlig samples:

Tags: , , , , ,

Del "Saksøkt dagen før MCA døde"

Legg igjen en kommentar