Vampire Weekend på Øya 2009. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Vampire Weekend på Øya 2009. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Saksøker Vampire Weekend

Modellen Kirsten Kennis hevder hun aldri ble spurt om hvorvidt hun ville være coverjente på «Contra».

Skrevet av:
Publisert 16:27 19 juli, 2010

Bildet av Kennis ble tatt allerede i 1983, og da Ezra Koenig og resten av Vampire Weekend kom over det, falt de umiddelbart for den vakre jenta i piquetskjorte.

- Vi visste ikke hvem hun var, men ble umiddelbart fascinerte av ansiktstuttrykket hennes. Bildet representerer noe av det samme som coveret på den forrige plata vår, forklarer vokalist Ezra Koenig til MTV.

Dermed besluttet gruppa å la bildet prege coveret på albumet Contra, som ble sluppet i januar i år. Det kan komme til å koste dem dyrt. Nå har nemlig Kennis saksøkt bandet for to millioner dollar – over tolv millioner norske kroner.

Den tidligere modellen liker ikke at bildet ble brukt uten at noen spurte henne om lov. Søksmålet rettes både mot Vampire Weekend, plateselskapet XL Recordings og Tod Brody, som er kreditert som bildets fotograf. Bandet kjøpte rettigheter til å bruke bildet av Brody før platen ble utgitt, men Kennis mener at det ikke er Brody som har tatt bildet, og at han har solgt rettighetene på falskt grunnlag, melder nettstedet Brooklyn Vegan.

Vampire Weekend - Contra (Foto: Promo)

Tags: , , ,

Del "Saksøker Vampire Weekend"
 

1 kommentar på “Saksøker Vampire Weekend”

  1. [...] Kennis, og hun var ikke særlig glad for å være på coveret til de engelske indie-heltene. I fjor saksøkte hun bandet for 12 millioner norske [...]

Legg igjen en kommentar