CCTV på Øya '10. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

CCTV på Øya '10. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

CCTV - Vika, Øyafestivalen

Så som så

Haugesund-bandet CCTV har attityden inne, men mangler identitet som låtskrivere.

Skrevet av:
Publisert 15:38 14 august, 2010

At artister tror de er kulere, viktigere og bedre enn de faktisk er, trenger slett ikke være noen uting. Særlig ikke i startfasen, da overdreven overbevisning om egen fortreffelighet kjapt kan skubbe teorien over i praksis. Men det spørs om ikke Urørt-bandet CCTV, med røtter i sild- og heroinhovedstaden Haugesund, snart bør begynne å prioritere låtmateriale over oppsyn og swagger.

Det er tomt foran scenen når oktetten starter, men solhungrige festivaltryner kommer gradvis trekkende etter at Lillebjørn Nilsens Oslo-hymner har tonet ut på Engascenen. Bandets mini-hit «We Belong» fyres av tidlig i settet, og en viss lydhørhet for fengende hooks og radiovennlig rock må godskrives Shaun Curtis (virkelig navn eller håpløst pretensiøst artistnavn?) og hans syv medhjelpere. Som vokalist og frontmann emulererer han sporadisk den glupske, mørke desperasjonen til en Greg Dulli. Dette er gode ting.

Man skal likevel være relativt dårlig orientert om ståa i de siste tredve årenes mer depressive, elektronisk anlagte musikktradisjon for å finne et fnugg av nyhetsverdi i disse jevnt over nokså pregløse låtene. Og bandet burde nok plukket opp noen tricks fra gårsdagens Field Music-konsert, der fire mann spilte som om de var åtte. I tilfellet CCTV er det dessverre motsatt.

Marius Asp

Tags: , , , , , ,

Del "Så som så"
 

6 kommentarer på “Så som så”

 1. Bjarne d.y. sier:

  Shaun Curtis er hans virkelige navn! Er ellers rimelig enig i kritikken.

 2. Urban sier:

  Blir det noen anmeldelse av norges nye eksportvare Ost & Kjex?

 3. christian sier:

  Anmeldelsen blir rimelig useriøs når anmelder ikke har gjort nok research til å vite at det er vokalistens virkelige navn. Kleint.

  • Marius A sier:

   Tar selvkritikk på den. Gjorde et tappert forsøk på research, men nettet flyter ikke over av info om bandet. Så jeg ville nok kommet med samme (sleivete, jada) bemerkning om vokalisten het Ian Ryder, eller Bez Hook, for saks skyld.

 4. [...] (6) | CCTV (3) | The XX (5) Converge (3) | Paul Weller (5) | Big Boi (4) Lydverket spanderer: Surfer Blood [...]

 5. Charlie Murphy sier:

  Litt latterlig bitter anmeldelse spør du meg. Noen sto opp med feil bein denne dagen tydeligvis og med litt ekstra dårlig research arbeid gjemt opp i ermet. Gratulerer.

Legg igjen en kommentar