Sørstatsmusikk og søskenkjærlighet

Når The Avett Brothers er ute på turné, så er ikke brødrene Seth og Scott Avett like flinke til å ringe hjem til mor. Men de er i alle fall flinke til å ta vare på hverandre. Folkrockerne i The Avett Brothers har nettopp gjennomført sin første Europaturné. Ute på tur, langt hjemmefra, syns brødrene det er trygt og godt å ha hverandre. – […]

Skrevet av:
Publisert 13:00 10 april, 2010

Brødrene Seth og Scott Avett i The Avett Brothers (foto: Crackerfarm)

Når The Avett Brothers er ute på turné, så er ikke brødrene Seth og Scott Avett like flinke til å ringe hjem til mor. Men de er i alle fall flinke til å ta vare på hverandre.

Folkrockerne i The Avett Brothers har nettopp gjennomført sin første Europaturné. Ute på tur, langt hjemmefra, syns brødrene det er trygt og godt å ha hverandre.

- Vi skjønte fort at det var en trygghet. Man passer jo på familien sin, man passer på sin bror, sier yngstemann Seth Avett.

- Hvem har rollen som storebror?

- Definitivt Scott. Han er jo eldst også, men han har alltid utstrålt en beskyttende mentalitet, helt fra vi var unge.

- Men jeg er jo mindre rent fysisk sett da, legger broren Scott til.

Søskenkjærlighet

Brødrene er tydelig veldig glade i hverandre. Nesten litt merkelig glade. For det finnes jo flere eksempler på at brødre som spiller i band kanskje ikke leker så godt sammen. Noel og Liam Gallagher i nyskilte Oasis er vel et av de ferskeste.

- Man hører jo om krangling mellom brødre, men sånn har det aldri vært hos oss, sier Seth.

Det tredje medlemmet av The Avett Brothers, Bob Crawford, har sine egne tanker om denne brødrekjærligheten.

- Jeg har fersket den ene broren over sengen til den andre med et balltre flere ganger. Neida, sannheten er at de ikke er sånn i det hele tatt. Jeg vil heller beskrive dem som bestevenner.

Bob mener brødrene har et helt unikt forhold.

- Jeg har kjent mange brødrepar i mitt liv, og de fleste har lyst til å drepe hverandre. Sånn er det virkelig ikke mellom Scott og Seth.

Ringer hjem til mamma

Musikken til The Avett Brothers har sterke røtter i de amerikanske sørstatene. Det er vel kanskje ikke så rart siden guttene vokste opp i North Carolina. Og jammen lever de ikke opp til sørstatsmyten om banjospilling på terrassen også.

- Hvis det var en terrasse å spille på, så gjorde vi jo det, sier Scott, bandets banjospiller.

Brødrene prøver også så godt de kan å holde kontakten med de hjemme i sørstatene, når de er ute på turné. Men hvem er det egentlig som ringer mest hjem?

- Det er nok Scott. Mor sier i alle fall at »jeg snakker med Scott, men jeg snakker jo aldri med deg». Så jeg må bli bedre på det, sier Seth, mens broren humrer i bakgrunnen.

Hør Lydverkets radiosak her:

The Avett Brothers

Se The Avett Brothers spille en flott liten mini-konsert for NPR her:

«Murder In The City» fra platen The Gleam II, handler om kjærlighet til familie:

Tags: , , , , , ,

Del "Sørstatsmusikk og søskenkjærlighet"
 

2 kommentarer på “Sørstatsmusikk og søskenkjærlighet”

  1. [...] The Avett Brothers – Kick Drum Heart Purified In Blood – Under Den Svarte Himmel Elvis Castello And The Attractions – Radio, Radio Blood Command – Alarm All Assasins! Blood Command – Incorporate Use Of Cloke & Dagger Steve Mason – Am I Just A Man Kelis – Scream Foals – Total Life Forever The Lemonheads – Into Your Arms Lars Vaular – Leah feat. Bjørn Eidsvåg og Verk Karen Elson – Pretty Babies De Kjipe – Bak Min Rygg [...]

  2. [...] Brødrene i The Avett Brothers spiller skjør, nydelig folkrock, og har nå laget video til låta “Head Full Of Doubt/Land Full Of Promise” fra albumet I And Love And You, som kom tidligere i år: [...]

Legg igjen en kommentar