Rockfest uten tanke på morgendagen

Med brennende hjerter for god rock og hverken økonomisk støtte eller knutepunktstatus har to festivaler i Oslo og Tromsø fløyet inn et av mine favorittband, Ghetto Ways fra Brooklyn, som spiller en slags sjelfull punkrock der Dead Moon møter Thin Lizzy. De lander i Tromsø på fredag, og kommer til Oslo på lørdag 25. april, de […]

Skrevet av:
Publisert 17:24 21 april, 2009

Med brennende hjerter for god rock og hverken økonomisk støtte eller knutepunktstatus har to festivaler i Oslo og Tromsø fløyet inn et av mine favorittband, Ghetto Ways fra Brooklyn, som spiller en slags sjelfull punkrock der Dead Moon møter Thin Lizzy. De lander i Tromsø på fredag, og kommer til Oslo på lørdag 25. april, de har garantert ikke solgt et tosifret antall plater i Norge, men har likevel et rykte å leve opp til. Ildsjelene bak 13th Floor Club Weekender og Rockfest blir neppe rike på penger, men kommer kanskje ikke til å slås konkurs etter helgen. Om du tar deg en tur på konsert.

Erik Jansen har drevet 13th Floor Club i noen år, og forteller at Ghetto Ways topper plakaten fordi de holdt en fantastisk konsert sist de var i landet. «De er ikke på turne for tiden, man kan vel si at de er fløyet inn av rent begjær. Det samme gjelder forøvrig resten av plakaten, hverken Hipbone Slim and the Kneetremblers (UK), The Maharajas(S) eller Barbwires(S) er på reisefot for tiden.» Om de økonomiske sidene av å holde festival kan vi lære at det meste går greit om man skaffer de bandene man aller helst vil se selv, og ikke tenker så mye på morgendagens økonomi.

Egon Holstad arrangerer Rockfest på BlåRock i Tromsø: «Alle festivaler burde vært tuftet på denne ideen, Det er altfor mye sutring i festivalnorge. Vi går i minus så det synger, men trenger festivalen for å vise publikum hva vi står for. Med et godt bookingbudsjett bygger vi gode relasjoner til publikum, de ser at vi har godt innhold, så slipper vi å bruke penger på å annonsere at vi har godt innhold.» Holstad poengterer at dersom alle booker safe band blir det jo fint lite nytt på scenen, og heller ikke noen nye safe band.

Ghetto Ways skal i studio for å spille inn sin tredje plate i sommer, den skal du kunne lese om her når den er ferdig, i mellomtiden kan du nyte «Winks & Blue Eyeshadow»

winks-and-blue-eyeshadow

og sjekk for all del ut ettminuttsutblåsningen «Tearin’ a Hole» fra Party Down-singelen på Ghetto Ways’ hjemmeside.

Jenna Young, Ghetto Ways

Jenna Young, Ghetto Ways

Tags: , , , , , , ,

Del "Rockfest uten tanke på morgendagen"
 

3 kommentarer på “Rockfest uten tanke på morgendagen”

 1. Mr. Fuzz sier:

  Fett å se folk i lydverket redaksjonen med SÅÅÅ jævla god musikksmak.

  Ghetto Ways var helt enorme på 13thfloor elevators club for noen år siden! Trommisen satt til og med med… æhh en stiv en og spilte (!!!) Dette er faen meg et av de kuleste pønkebanda som eksisterer. Gleder meg som faan! Det blir garantert enormt og årets konsertbegivenhet for min del…

  Mr. Fuzz

 2. ninanord sier:

  Jeg digger at jeg kan sjekke innom Twitter og finne tips om så bra ting som dette! Gleder meg til lørdag!

 3. Klaas sier:

  Tøff, tøff, tøff!
  Hadde det ikke vært for at jeg ikke er i Norge til helgen, hadde tatt turen innom. Seff.

Legg igjen en kommentar