Cannibal Corpse, promofoto: Alex Morgan.

Cannibal Corpse, promofoto: Alex Morgan.

Rockens drøyeste til Norge

Med sine tekster om nekrofili, lemlestelse og tortur har Cannibal Corpse blitt forhatt, bannlyst og elsket. Denne uken spiller amerikanerne fire konserter i Norge.

Skrevet av:
Publisert 5:00 5 juni, 2012

Det er lenge siden Kiss var sjokkerende, lenge siden G.G. Allin hev rundt seg med egen avføring på scenen, og lenge siden satanisme var fryktinngytende i musikken. Det er også ganske lenge siden Marilyn Manson skapte forure på Quart-festivalen, og Slipknots masker skremmer ingen i øyeblikket. Rocken har mistet mye av sin evne til å sjokkere. Men tekstene til Cannibal Corpse er fremdeles frisk lesning, og albumcoverne renner over av groteske tegninger.

For rockens drøyeste band, rent tekstmessig, evner fremdeles å få selv den mest harbarkede metal-entusiast til å stusse. Nå er ikke Cannibal Corpse like makabre i år 2012 som i starten av karrieren, da låter som «Born In A Casket» (sex med lik), «Meat Hook Sodomy» (partering av lik), og de kanskje selvforklarende «Entrails Ripped From A Virgin’s Cunt» og «Necropedophile» fikk albumene deres forbydd i Australia og Tyskland helt frem til 2006. Men det handler fremdeles om ultra-voldelige tekster om mord, død og fordervelse på årets Torture. Som det ofte gjør i sjangeren dødsmetal.

Cannibal Corpse har et stort navn i sjangeren. Flere av gruppens første album har solgt over en million eksemplarer, og bandet omtales som et av de beste og mest innflytelsesrike innen death metal. I 1994 var bandet sågar med i en stor Hollywood-film da de spilte seg selv i Ace Ventura Pet Detective. Visstnok etter at hovedrolleinnehaver Jim Carrey hadde insistert på å ha dem med i filmen.

Sjekk videoen til Encased In Concrete:

Cannibal Corpse er muligens det aller siste fenomenet i den etablerte delen av tungrocken som fremdeles rører litt borti avsmaks-knappen i meg, selv etter et langt liv i metalens mange mørke tunneler. Selv om jeg vet at tekstene kan sidestilles med drøye skrekkfilmer, og at det hele bare er fiksjon. Det er ikke slik at musikerne mener det de fremfører rent bokstavelig. Men tekstene sjokkerer likevel bittelitt fremdeles. Og det er jo bra. Ellers ville jeg lurt på om jeg var blitt helt fullstendig avstumpet.

- Vi synger ikke om politikk. Vi synger ikke om religion. Alle sangene våre er korte historier som kunne blitt til skrekkfilmer. Vi liker grufulle og skremmende filmer, og vi vil at tekstene våre skal være slik også. Ja, det handler om mord, men vi er jo ikke for drap av den grunn. Dette er fiksjon, og alle som blir opprørt over tekstene er latterlige, har vokalist George «Corpsegrinder» Fisher fortalt vedrørende tekstuniverset.

Se en humoristisk gjennomgang av bandets albumcover:

- Jeg kan skjønne at noen ser på tekstene våre og lurer på hva vi egentlig holder på med. Selvsagt ville det være forferdelig å se slike ting hende i virkeligheten, men man må ikke ta tekstene våre for seriøst. Vi er ikke for vold av noe slag, men vi vil lage skrekk-relatert musikk, melder bassist Alex Webster i et intervju med Scion AV.

Hva så med musikken? Cannibal Corpse leverer fortsatt dødsmetal av høy klasse. For folk uten kjennskap til den mest voldsomme delen av metalen kan sangene høres ut som en stor søppelhaug av galskap, men faktum er at Cannibal Corpse er blant dødsmetalens aller beste band. Og altså et av de ytterst få som klarer å sjokkere meg i den moderne musikkverdenen. De som skal se Cannibal Corpse i Norge den neste uken kan også se frem til et møte med den aller største halsen og nakken i rocken. Den tilhører vokalist Fisher.

Bare sjekk her, i intervju om kontroverser og musikk, fra Scion AV:

Cannibal Corpse spiller følgende steder i Norge denne uken:

Tirsdag 5/6: Blæst, Trondheim

Onsdag 6/6: Union Scene, Drammen

Torsdag 7/6: Hulen, Bergen

Fredag 8/6: Betong, Oslo

Tags: , ,

Del "Rockens drøyeste til Norge"
 

11 kommentarer på “Rockens drøyeste til Norge”

 1. Anonym sier:

  Disse folka minner litt om Baron Blod – lol – Vi speller kølsvart, satanistisk død-metall – Men vi er ganske greie folk altså… Og intervjuer og sånn er jo skikkelig artig da ! 

 2. Anonym sier:

  Disse folka minner litt om Baron Blod – lol – Vi speller kølsvart, satanistisk død-metall – Men vi er ganske greie folk altså… Og intervjuer og sånn er jo skikkelig artig da ! 

 3. Anonym sier:

  Disse folka minner litt om Baron Blod – lol – Vi speller kølsvart, satanistisk død-metall – Men vi er ganske greie folk altså… Og intervjuer og sånn er jo skikkelig artig da ! 

 4. Anonym sier:

  Lurer på hvem som bestemte rekkefølgen på konsertene i Norge. Ikke spesielt praktisk reiserute!! lol

 5. mathias sier:

  warcraft tatovering.

 6. Kurt Hest sier:

  Er ikke enig i at disse er blandt de beste death metal banda.
  I alle fall ikke dersom man kun vurderer ut fra selve musikken.
  Eneste grunn til at CC fikk oppmerksomhet var brutaliteten i tekstene, ikke for selve musikken.

 7. Fabelfjes sier:

  Etter å ha hørt «Encased In Concrete» må jeg si jeg sjelden har hørt låter klappe sammen mer enn enn denne etter kun 30 sekunder. 30 sekunder hadde glatt holdt, men skulle jeg gjerne hørt mer av :)

  Dette er ikke en sjanger jeg hører på, er allergisk mot den monotone og meningsløse brølinga, men etter å ha lest reportasjen forstår jeg jo at man kanskje noen ganger skal være glad for brølinga som gjør det umulig å skjønne hva de «synger» om.

 8. CANNIBAL CORPSE PÅ BETONG I MORRA!!!! OH FUCKING HELL YEAH !! 

Legg igjen en kommentar