Rock vs. Opera

Bono og The Edge, Green Day og Hank von Helvete er bare noen av artistene som har fått dilla på musikaler. Heldigvis har de noen kollegaer som tar det mer high-brow og heller lefler med opera-formatet.Rufus Wainwright hadde nylig urpremiere på librettoen Prima Donna som han har skrevet og som forteller historien om en aldrende […]

Skrevet av:
Publisert 1:46 21 juli, 2009
Rufus Wainwright har begått en libretto (foto: promo/Geffen)

Rufus Wainwright har begått en libretto (foto: promo/Geffen)

Bono og The Edge, Green Day og Hank von Helvete er bare noen av artistene som har fått dilla på musikaler. Heldigvis har de noen kollegaer som tar det mer high-brow og heller lefler med opera-formatet.Rufus Wainwright hadde nylig urpremiere på librettoen Prima Donna som han har skrevet og som forteller historien om en aldrende soprano. Operaen hadde premier i Manchester 10. juli, og har fått en noe blandet mottagelse.

Da er det kanskje vel så spennende å se hvordan resultatet blir når den svenske elektroduoen The Knife skal begå I morgen om et år , en nyskrevet opera som skal settes opp på Det Kongelige Teater i København i september. Forestillingen skal handle om intet mindre enn «livet, tiden, og naturens gang med utgangspunkt i Charles Darwins’ evolusjonsteori,» ifølge teatertroppen Hotel Pro Formas nettsider.

Sjekk ut en liten smakebit fra operaen her:

[youtube 8gtsCMFjQtw]

Og når temaet er opera levert av populærmusikkutøvere er det vel ingen grunn til ikke å hente frem et Dollie de Luxe klipp fra NRKs velholdige arkiver.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Rock vs. Opera"

Legg igjen en kommentar