Rise Against om suksess og hvordan lure Wal-Mart

Rise Against norgesdebuterte på Øya i går, men først traff vokalist Tim McIlrath Lydverket og fortalte om suksessen i hjemlandet USA. Bonus: et lynkurs i hvordan lure gigantkjeden Wal-Mart. Tim McIlrath og resten av Rise Against kom rett fra USA til turnéstart i Oslo, og gjennom jetlag-tåken fortalte han om bandets suksess siden de ga […]

Skrevet av:
Publisert 12:08 13 august, 2009
Tim McIlroth overbeviste med tett stadionpunk på Øya. Foto: Kim Erlandsen/NRK

Tim McIlroth overbeviste med tett stadionpunk på Øya. Foto: Kim Erlandsen/NRK

Rise Against norgesdebuterte på Øya i går, men først traff vokalist Tim McIlrath Lydverket og fortalte om suksessen i hjemlandet USA. Bonus: et lynkurs i hvordan lure gigantkjeden Wal-Mart.

Tim McIlrath og resten av Rise Against kom rett fra USA til turnéstart i Oslo, og gjennom jetlag-tåken fortalte han om bandets suksess siden de ga ut sitt første album The Unraveling i 2001. Rise Against begynte som et lokalt punkfenomen i Chicago, men det foreløpig kommersielle høydepunktet kom da fjorårets Appeal To Reason gikk hele veien til 3. plass på den amerikanske Billboard-listen.

Ikke verst for et band som laget en video som viser så groteske overgrep mot dyr at PETA fikk premieren, mens P3-hiten ”Re-Education (Through Labour)” har en video hvor kids plasserer bomber rundt i Chicago og sprenger hele byen i fillebiter. Politisk punk, altså. Tim McIlrath forklarer hvorfor han tror et band som Rise Against gjør så stor suksess i hjemlandet USA: En av  butikkene som hjalp Rise Against til toppen av listene er gigantkjeden Wal-Mart. Kjeden er kjent for å tvinge artister til å lage clean-versjoner av album med fy-ord i tekstene, samtidig som de er USAs største plateforhandler.

Rise Against kom gjennom sensuren til Wal-Mart, men den konservative kjeden har nok ikke lest i coveret til Appeal To Reason, for der anbefaler bandet et stykke film som neppe står på menyen når Wal-Marts butikksjefer koser seg med filmkveld.

Tags: , , , , , ,

Del "Rise Against om suksess og hvordan lure Wal-Mart"
 

1 kommentar på “Rise Against om suksess og hvordan lure Wal-Mart”

  1. Frode sier:

    Da venter vi bare på at Propagandhi kommer øverst på listene også.

Legg igjen en kommentar