Rihanna backstage. Foto: Promo

Rihanna backstage. Foto: Promo

Rihanna sampler Metallica og The xx

Hør helt ferske låter fra Talk That Talk her.

Skrevet av:
Publisert 12:55 14 november, 2011
Rihanna - Talk That Talk (Cover)

Rihanna – Talk That Talk (Cover)

Rihannas sjette album, Talk That Talk, er like rundt hjørnet, og nye detaljer rundt utgivelsen dukker stadig opp.

Albumet slippes 21. november, og siste nytt nå er at Barbados-artisten har samplet flere kjente artister på albumet, deriblant Metallica, The xx og Notorious B.I.G.

På deluxeutgaven av albumet vil det være et bonusspor som heter ”Red Lipstick”, hvor Rihanna og produsentene av låten, Chase & Status, har lånt noen av de tunge gitarriffene fra Metallicas ”Wherever I May Roam”, på låten som ellers er svært mørk og dubstep-aktig.

Så om Metallica-fans vil skyte Lou Reed etter deres samarbeid, er det vel også trolig at Rihanna heretter vil bli svartelistet av Metallicas fanskare. Men en sampling er som vi vet ikke lovlig uten samtykke fra opphavsmennene, så Lars Ulrich & Co har nok mest sannsynlig gitt tillatelse til det.

Hør en smakebit av ”Red Lipstick” her:
Rihanna – Red Lipstick (Teaser)

Rihannas manager, Jay Brown, har nøye planlagt alle de 14 låtene på Talk That Talk, og sier til BBC News at det ikke vil være mulig å hoppe noen av låtene på det kommende albumet.

- Når vi bestemte oss for hvilke låter som skulle være med, tenkte vi ikke på minutter og sekunder, det eneste som var viktig var at alle låtene var hits, sier Brown om at albumet tikker inn til snaue 35 minutter.

Les også:
Hør: Rihanna + Coldplay
Anmeldelse av Rihannas konsert i Oslo Spektrum i oktober

Foruten Metallica, har det også kommet fram at Rihanna sampler Notorious B.I.G. sin ”I Got A Story To Tell” i tittelsporet ”Talk That Talk”, hvor Jay-Z gjør en gjesteopptreden. Låten er produsert av Stargate, som tidligere nevnt.

Hør det Stargate-produserte tittelsporet ”Talk That Talk” ft. Jay-Z her:
Rihanna ft. Jay-Z – Talk That Talk

Men Stargate har produsert flere låter på det kommende albumet, både ”Roc Me Out” og ”Drunk On Love” er produsert av den norske duoen, hvor Rihanna på sistnevnte sampler The xx sin låt ”Intro”.

Hør Stargate-produserte ”Drunk On Love” her:
Rihanna – Drunk On Love

Talk That Talk er Rihannas sjette album på sju år, men Jay Brown sier i det samme intervjuet med BBC News at Rihannas fans alltid er sultne på nytt materiale, og at det derfor ikke er rom for en artist som henne og vente tre-fire år mellom hver utgivelse, som det ellers er vanlig med i musikkindustrien.

- Jeg tror mange hadde blitt skuffa hvis Rihanna skulle gitt ut et album hvert tredje år, fansen vil ha nytt materiale hele tiden, sier Brown.

Rihannas 27. singel, «You Da One», slippes denne uken, og er åpningssporet på Talk That Talk. Låten er produsert av Dr. Luke, som også har produsert ”Where Have You Been” på albumet.

”You Da One” skal altså følge opp den Calvin Harris-produserte megahiten ”We Found Love”, som denne uken topper både den amerikanske og britiske singellisten, og som etter tre uker allerede har blitt sett av over 38 millioner på Youtube.

Les også:
Stoppa lettkledd Rihanna
Rihanna er historisk med «We Found Love»

Hør «You Da One» her, som er Rihannas andre singel fra Talk That Talk:
Rihanna – You Da One

Se ”We Found Love” her:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Rihanna sampler Metallica og The xx"
 

17 kommentarer på “Rihanna sampler Metallica og The xx”

 1. ShoutOut sier:

  Fikk hjertet i halsen av ren skrekk når #Rihanna nå sampler #Metallica og #TheXX. Vi lar drittmusikken din være hvis du lar våre golåter være. Men heldigvis fant jeg fint lite igjen av det orginale materialet. Men Metallica, først Lou Reed og nå dette, REALLY??  

  • Fant lite av det? Hele «Drunk on Love» er bygget over «Intro» av The xx…

   Forøvrig går det fint an å like både xx, Rihanna, Metallica (hver for seg eller sammen) og hva ellers det måtte være. Selv syntes jeg Rihanna er langt bedre enn de fleste andre på hitlistene, og ser ingen grunn til å slakte dette

  • Fant lite av det? Hele «Drunk on Love» er bygget over «Intro» av The xx…

   Forøvrig går det fint an å like både xx, Rihanna, Metallica (hver for seg eller sammen) og hva ellers det måtte være. Selv syntes jeg Rihanna er langt bedre enn de fleste andre på hitlistene, og ser ingen grunn til å slakte dette

 2. Anonym sier:

  Skuffet om Rihanna ikke ga ut nytt album hele tiden? Det skal sies at Rihanna er en av artistene som holder Def Jam over vannet, og da er det klart at man melker kua for det den er verd. 

 3. jaha? jeg har hørt MYE og vært på flere konserter,, kan ikke si jeg hørte my MetallicA inni der

 4. Abdi sier:

  Faggot hvem elsker henne den der fitte-feminsten….ikk jeg ….

 5. Kan ikke skjønne av NRK virkelig legger ut sanger som har lekt ut. Dere sponser med andre ord piratkopierer. Siden når gjorde staten det?
  Rihanna.no

 6. The bitch crossed the line.

 7. The bitch crossed the line.

 8. The bitch crossed the line.

 9. [...] Les mer: Rihanna sampler Metallica og The xx [...]

 10. [...] Rihanna sampler Metallica og The xx [...]

 11. [...] også: Rihanna sampler Metallica og The xx Selger legendarisk dårlig Lars Ulrich og Metallica ser fram til å spille ved det fengselet i [...]

 12. [...] Rihanna sampler Metallica og The xx [...]

 13. [...] Rihanna sampler Metallica og The xx [...]

Legg igjen en kommentar