Rick Ross. (Foto: Danny Moloshok, Reuters)

Rick Ross. (Foto: Danny Moloshok, Reuters)

Rick Ross’ beste linjer

The Bawse inntar Oslo på mandag. Asbjørn Slettemark og Ali R. S. Pour har plukket sine ti lyriske Rozay-favoritter.

Skrevet av:
Publisert 10:33 24 mars, 2012

På mandag spiller alles favortitt-tjukkas på Sentrum Scene i Oslo. I den anledning har Lydverkets Slettemark og S. Pour satt seg ned og funnet favorittlinjer fra Rick Ross. En slags løs og ledig prat om fenomenet som MTV rangerte som 2011s heiteste rapper.

Mens du leser deg i gjennom «dekonstruksjonen» av den store mannens linjer, kan du laste ned og hygge deg med teipen All Bawse Everything, snekret sammen av DJ Giraffo og Jaywalkers, via hip hop-bloggen Jubel.fm.

:10

Fountainbleu

The view in this motherfucka is amazing / the one I flew in, this motherfuckas an Asian

Ali: – Denne låta har jeg hatt som alarmtone i to måneder. Hver eneste dag kl. 0755 våkner jeg til Rozay som sier “the view in this motherfucka is amazing”. Bygger opp mot til en ny dag, på en måte. Du har det litt på samme måte, Asbjørn?
Asbjørn: – Ååå jada, har ventet lenge på denne konserten. Gikk glipp av Rozay på Rockefeller, og forrige gang ble det jo avlyst.

:9

You The Boss

Seven Rolls Royces, pink slips like a boss / Champagne on her body, time to lick it off / Me and baby girl a winning combination / Ownership is my conversation / I’m a boss

Ali: – Altså, “ownership is my conversation” … en linje som er herreklubber og bawses verdig. Stødig. En smart måte å bryte døve samtaler, forresten. Bare ti still, jeg eier.
Asbjørn: – Og nok en mulighet for Ross til å drive produktreklame for bilmerke. Lurer på Aston Martin og Maybach tenker om dette? De trodde sikkert de hadde eksklusivitet, men neida.

:8

Off The Boat

Maybach on Monday, Testarossa on Tuesday / My wide body on Wednesday but my boat is my beauty / All my Friday’s Ferrari, like to pull out my jewelry / If you work with the judge, better pray to the jury

Ali: – Jeg tror Ross pusher biler på si. I “You The Boss” får vi vite at han eier sju (!) Rolls`, og her fortelles det om Maybachs, Testarossas, Ferraris som leveres via båt. Helt utrolig. Men betyr det at Rozay kan også ansees som luksusbildistributør?
Asbjørn: – Ja, nettopp! Lurer på hvor mange markedssjefer som sitter rundtom og ikke tør si til sjefene sine at den dollarmillionen de betalte Rick Ross med venner ikke sikret dem eksklusivitet likevel?

:7

Free Mason

Big contracts, big contractors / built pyramids, period, we masters

Asbjørn: – I øyeblikk med litt mye selvtillit tenker jeg at dette er noe man burde hatt på gravsteinen.
Ali: – Utfattelig linje. Ross har tydeligvis egyptisk blod i årene, alternativt i overført betydning. Jeg ble såpass inspirert at jeg fikk tatovert “Build pyramids” på overarmen. Riktignok i presens i forhold til Ross-linja. Viktig å alltid bygge pyramider, sant?
Asbjørn: Med mer ja, eventuelt få folk til å bygge dem for deg. La pengene jobbe, det er noe ”Money never sleeps”-aktig over denne linjen.

:6

MC Hammer

My baddest bitch is latin but they call me loco / till I fuck them in the ass out in Acapulco

Asbjørn: – Jeg husker jeg måtte spole tilbake på iPoden første gang jeg hørte denne linjen. Spesielt siden jeg var i Sør-Amerika da jeg hørte ”MC Hammer” første gang. Rozay har vanligvis litt ømmere linjer om damer, som ”If she die don my dick/she could live through my rhyme”, men her er det ikke mye kos å få, gitt.
Ali: – Stakkars jenter. Tror ikke det er bare-bare å bli penetrert av The Ross.

:5

Triple Beam Dreams

Rule number one: I don’t do business with no stranger / Contract killers coming when I feel in danger

Asbjørn: – Verset til Rick Ross på “Triple Beam Dreams” er helt tullete bra, lurer på om det er det hardest han har gjort siden “Mafia Music” eller ”Free Mason”?
Ali: – Enhver thugrappers vær varsom-plakat. Aldri inngå avtaler med folk du ikke kjenner. Smart.

:4

Hustlin`

I’m in the distribution, I’m like Atlantic / I got them pretty thangs flyin’ ‘cross the Atlantic / I know Pablo, Noriega, the real Noriega / He owe me a hundred favors

Ali: Her stadfester Ross hans standheftige plass i narkodistribusjonen. Påstanden om hans kjennskap til Noriega, tror jeg på. Men en liten brist her er jo det faktum at Pablo (Escobar, journ. anm.), døde i `93. Ikke at det skal legge en demper her. Verset er udødelig.
Asbjørn: – Jeg elsker Atlantic-rimet her, lurer på om dette var første låten jeg hørte med Ross. Bet meg merke i den, kan du si.

:3

White Sand Pt. II

I’m a real nigga, HD clear as Hitachi / You’s a black and white TV all cloudy and sloppy

Ali: – Perfekt. Så enkelt, men så beskrivende.
Asbjørn: – Må innrømme at jeg er en sucker for TV-referanser I tekster. Widescreen, HD, HDMI, LED, kjør på.

:2

I`m Not a Star

Make all of the bitches tattoo my logo on their titties / put a statue of a nigger in the middle of the city

Ali: – Ja, selv om en byste av Ross er gjerne like stor som en statue av en gjennomsnittlig norsk ordfører.
Asbjørn: – Ja, sant, men du Ali. Du har jo Kvelertak-tatovering og jeg har masse Iron Maiden-tattiser, gjør det oss litt til sånne bitches som Ross rapper om?
Ali: – Det gjør jo egentlig det, altså. Selv om jeg ikke føler meg som en Kvelertak-bitch, da. En Kvelertak-patriot, kanskje?
Asbjørn: – Eller bare enthusiast. Maiden-entusiast. Put a statue of the enthusiast in the middle of the city!

:1

Face

I’m gettin face (I’m gettin face) / I’m gettin face (I’m gettin face) / Doin` 20mph cause I’m gettin face

Ali: – Kjempesamarbeid med støgg-i-kjeften Trina. Er et slags supertips for å unngå trafikkulykker, egentlig?
Asbjørn: – Ja, dette burde kanskje vært gitt ut på flexidiskene til Trygg Trafikk på 80-tallet. Tips til bilkjøring i USA.

Tags: , ,

Del "Rick Ross’ beste linjer"
 

18 kommentarer på “Rick Ross’ beste linjer”

 1. wasadu-de sier:

  Rick Ross er en copycat, ikke har han noe jevn flyt med innslag av taktskifter i det hele tatt..

  Forbannet fengselsvakt, synd fiddy ikke klarte å knuse karrieren hans, slik som Ja Rule sin…

  • Fredrik Knudsen sier:

   Hei, en ting er at det er corny at han benektet fengselsjobben, men du kan ikke nekte på at Ross leverer et top notch produkt både når det gjelder stemmebruk, flow og tekster, herregud han er det mest catchy og friskeste pustet i rap siden Biggie. No lie.

 2. wasadu-de sier:

  Rick Ross er en copycat, ikke har han noe jevn flyt med innslag av taktskifter i det hele tatt..

  Forbannet fengselsvakt, synd fiddy ikke klarte å knuse karrieren hans, slik som Ja Rule sin…

 3. Nydelig artikkel! Rick Ross er kanskje den mest underrate’a hiphop-artisten i USA!

  • wasadu-de sier:

   Blandet du underrated med overrated? Han har den kjipeste flowen i sjangeren, og ikke er han relevant. Han er en tidligere fengselsvakt som har stjålet historien/navnet/ryktet til den narkotikaflyttende Ricky Ross.

   I tilleg var han en discoprodusent som begynnte å lage hiphopbeats, for så å prøve å rappe.. Takket være «Hustlin» ble han verdenskjent.. Alle tekstene handler om grunne ting som biler smykker damer dop, så å kalle han underrata er skivebom. Er pop din favorittsjanger? Hvorfor ikke lage en artikkel om en respektert artist som Z-ro, eller Trae istedet for denne mainstream tjukkassen…

   • Hehehe, hvordan kan han være overrated når ingen liker’n? Jeg rater han som en topp 10 hiphop-artist i dag, men har ikke truffet noen andre som gjør det. Alle her i norge ‘hater’ han jo og jeg frykter at det ikke kommer til engang bli fullt på konserten hans.

    Du sier han ikke er relevant. Den blir litt difus. Han er som nesten alle hiphop-ere, rapper om penger, biler, sex og damer. Hvis du ikke takler det, liker du ikke basisen i hiphop. I tillegg har han gitt hiphop-sounden en ny dimensjon med hans mørke stemme og lexluger beats. Lik det eller ikke, men det er like  nytt/spennende/annerledes som f.eks Kanye’s 808′s. 

    Ja, hustlin gjorde han kjent. litt som 50s ‘in da club’. Men hans to siste album har vært kvalitet, særlig Teflon Don syns jeg er et lite mesterverk hvor de 5 første låtene er helt utrolig bra. 

    Pop, min yndlingssjanger? Jeg vet ikke engang hva det er for noe. Jeg hører på drake, j.cole, weeknd, R-les, lil wayne(c3) og kanye. gammel jay-z, dr dre og snoop. til massiv attack, sander van doorn, dj harvey, the xx eller arcade fire. Min siste siste musikkopplevelse live var på opera i forrige uke, så hallo, ikke ta meg for en rihanna/gaga-dust. 

    Rick Ross har mye kvalitet å by på som ‘teflon don’ og jeg tror i ‘god forgives, i don’t’ kommer det bare til å fortsette med det. 
    Hvis du ikke liker det så er det selvfølgelig greit, men ikke kom her å si at Rozey er en feit dust som ikke kan musikk. 

    • wasadu-de sier:

     Han er av de hiphopartistene som selger mest… Noen må like det… Hvis du mener de fleste hiphoper holder seg til penger biler damer, er dem som er basisen i hiphop, så blander du hiphop med pop… Kanye er og en popartist…

     50 var allerede kjent for Power of the dollar/Guess whos back- mixtapene.. Det var grunnlaget til at In da club ble plukket opp av folk over alt.. 

     Weezy Jcole Kanye Drake er alle artister som sikter på listeplass.. Populær musikk.. Definisjonen på pop-musikk er akkurat det, populærmusikk..

     The bawse skriver ikke tekstene selv engang.. Han er og blir en produsent som gikk på med sine egne vokaler, slik som Timbaland, som også produserer masse popmusikk..

     Tips: sjekk ut Masta Ace, Guru, Wu-tang, Common, The roots, EPMD, Nas, og så ser du hva hiphop egentlig er, ikke penger damer og biler, det er det folk ser dømmer hiphop etter, og det er feil. Det handler om samfunnskritikk, hiphop er den nye opprørsmusikken, dem som bare skryter bare later som..

      Tupac f.eks. gikk på danseskole, samme greiene, ble populært som et helvete og han hylles.. Hadde han vært like populær om han var i live idag??? Men han var full i samfunnskritikk, det gjorde ham ekte..

  • wasadu-de sier:

   Blandet du underrated med overrated? Han har den kjipeste flowen i sjangeren, og ikke er han relevant. Han er en tidligere fengselsvakt som har stjålet historien/navnet/ryktet til den narkotikaflyttende Ricky Ross.

   I tilleg var han en discoprodusent som begynnte å lage hiphopbeats, for så å prøve å rappe.. Takket være «Hustlin» ble han verdenskjent.. Alle tekstene handler om grunne ting som biler smykker damer dop, så å kalle han underrata er skivebom. Er pop din favorittsjanger? Hvorfor ikke lage en artikkel om en respektert artist som Z-ro, eller Trae istedet for denne mainstream tjukkassen…

 4. Anonym sier:

  Skjønner ikke fasinasjonen med denne blubba. Skriver jo åpenbart ikke tekstene selv.

 5. Fredrik Knudsen sier:

  Jeg er en voksen mann som vanligvis hører på steinhard rock men rick ross har noe rubin-hardt over seg som er sinnsykt fett. Stikker innom på mandag, bra bonus med a-laget som oppvarming, lo godt av belgisk kongo linja fra lydverket denne uken!

 6. Fredrik Knudsen sier:

  Jeg er en voksen mann som vanligvis hører på steinhard rock men rick ross har noe rubin-hardt over seg som er sinnsykt fett. Stikker innom på mandag, bra bonus med a-laget som oppvarming, lo godt av belgisk kongo linja fra lydverket denne uken!

 7. ThatDudeMike sier:

  Dette er bare fjollete. Rick Ross var en fengselsbetjent for noen år siden. En kar som utgir seg for å være en annen. 
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ricky_Ross_(drug_trafficker)

  Dette er like fake som Britney spears. 

 8. Frode Fjes sier:

  Fuck Rick Ross. Det er vanskelig for meg å sette ord på hvor mye jeg
  hater hele stilen hans, lyrikken og retningen han prøver å dra hip-hop
  i.

  Som ThatDudeMike sier, han var fengselsbetjent før i tiden, og nå har han valgt GANGSTER-rap? Seriøst..?

  Sammenlign alle linjene i denne artikkelen med en stor artist som faktisk har lyriske evner utenom det vanlige, f.eks. Jay-z eller Em og man ser fort hvor latterlig talentløs og fake han er. Jeg skjønner såpass som at en hip-hop artist selger et image, men det må faktisk være i viss tråd med virkeligheten, og kanskje ha ett visst budskap før JEG syns det er verdt penga.

  For all del, jeg skjønner hvorfor han har noen fans men hvorfor får aldri noen av de EKTE artistene som jobber hardt og snakker the truth noe cred..?
  Hør på Saigon, Army of the Pharaos, og Big K.R.I.T om du er interesert i ekte hiphop med ord som ikke bare er bullshit.

  Og du Ali som syns han høres så hard ut og er kul fordi han «stadfester sin standheftige plass i narkotikadistribusjon», har du noengang hørt Jedi Mind Tricks? Det er HARD rap sånn det skal høres ut.

 9. Rick Ross har kommet en lang vei, han har bl. annet startet sin egen musikkgruppe (MMG) med mange talentfulle rappere som Wale og Meek Mill. To rappere som har det lyriske på plass. Likte heller ikke Rick Ross før i tida. Mye på grunn av beefen med 50 Cent. Men for å bruke et velkjent ordtrykk; I give credit where credit is due. Rick Ross er på langt nær en av de beste gjennom tidene, men han fortjener bra omtale.

 10. arve lie andreassen sier:

  Synd jeg er minst dobbelt så gammel som den nest eldste publikummeren sånn var det hverfall på Snoop Dogg i Spektrum.

 11. [...] Les også: Rick Ross’ beste linjer [...]

 12. [...] Must Go On Hater alt av Queen? Fang Island – Asunder Rick Ross – Touch ‘N You Rick Ross på sitt beste K-Holes – Rats Perfume Genius – Rusty Chains Hold Fast – I Rest My Case Mer av [...]

Legg igjen en kommentar