Rammstein solgte ut Madison Square Garden på 30 minutter. Gladguttene er det første tyske bandet som selger ut det berømte konsertstedet.

Rammstein solgte ut Madison Square Garden på 30 minutter. Gladguttene er det første tyske bandet som selger ut det berømte konsertstedet.

Rekordsalg for Rammstein

Rammstein har ikke spilt i USA siden 2001. Det førte til et vanvittig rekordsalg i USAs mest berømte konsertarena da tyskerne la ut billetter.

Skrevet av:
Publisert 8:00 14 oktober, 2010

Tyske Rammstein er vant til utsolgte konserter, men i USA tok det fullstendig av da de la ut billetter til sitt eksklusive show i Madison Square Garden i New York. Konserten 11. desember ble utsolgt på 30 minutter, og dermed er Rammstein det første tyske bandet som selger ut den legendariske arenaen.

Rammstein i Madison Square Garden er den enest konserten bandet gjør i USA, og deres første opptreden i de forente amerikanske stater siden 2001. Gitarist Richard Kruspe hintet nylig om en storslagen konsert i nettopp Madison Square Garden da han snakket med Seattle Gay News.

- En av drømmene mine er å spille i Madison Square Garden – bare for å spille et show og ta og føle på om det er et behov for oss. Venter folk på oss? Hva kan vi gjøre? Hva blir det neste steget? Det kan forandre seg, ingenting er bekreftet, men vi har snakket om hva som er det beste for at både fans og band skal bli lykkelig. Jeg er uansett en stor supporter av det amerikanske markedet, fortalte en bittelitt kryptisk Kruspe.

Rammstein fikk mye oppmerksomhet i USA i 1997, da David Lynch tok med låten «Rammstein» i sinn mørke roadmovie Lost Highway. Året etter nådde «Du Hast» 20. plass på Billboard Mainstream Rock Tracks, og albumet Sehnsucht nådde 45. plass på Billboard 200. I fjor gikk Liebe ist für alle da inn på 13. plass på Billboard 200, bandets beste albumlisteplassering i USA noensinne.

Her hjemme har Rammstein spilt i blant annet Vallhall, Oslo Spektrum og på Koengen i Bergen. Deres tre seneste album, Liebe ist für alle da, Rosenrot og Reise, Reise, har alle gått inn på 4. plass på VG-lista,

Les Lydverkets anmeldelse av Liebe ist für alle da

Noen kjappe fakta om Madison Square Garden:
- Kapasiteten varierer etter arrangementet, men på konserter kan det være opp mot 22.000 besøkende.
- Omtaler seg selv som «world’s most famous arena».
- Har rundt 320 arrangementer i året, inkludert konserter, sirkus og hjemmekamper for basketlaget New York Knicks og ishockeylaget New York Rangers
- Var åsted for den første tittelkampen mellom Joe Frazier og Muhammed Ali.
- Elton John feiret sin 60-årsdag med å spille sin konsert nummer 60 i Madison Square Garden. Det er også rekord for antall konserter i MSG.
- Billy Joel spilte i Madison Square Garden 12 kvelder på rad, rekord for «longest run of a single artist».
- Madison Square Garden har selv kåret Michael Jacksons konsert på Bad-turneen i 1988 som den beste konserten som har vært på huset.
- Første gang Jay-Z spilte i Madison Square Garden, laget han en egen DVD av det, Fade To Black.
- Bygningen har ligget på hjørnet av 8th avenue og 33rd street siden 1968, og kostet den gang $123m å gjøre ferdig.

…og i anledning Rammsteins rekordsalg i USA er det bare en låt vi kan gi deg. Du vet:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Rekordsalg for Rammstein"
 

16 kommentarer på “Rekordsalg for Rammstein”

 1. Terstad sier:

  Her er det viktig å presisere at MSG ikke bare er USAs mest berømte konsertarena, men verdens mest berømte. «En har ikke vært på konsert før en har stått i baris i MSG».

 2. Morten sier:

  Ingen tvil om det er verdens mest berømte arena, Men er det mulig for en stakkars nordmann å kjøpe billett på et sånt sted da?

 3. Evelyn Kirkemo-Heinen sier:

  Echt geil! Skulle gjerne vært der!

 4. Odd Magne sier:

  Alvorlig talt, jeg forstår ikke helt hva opplegget med MSG er. Ja den er berømt, og noe man bør oppleve i NYC, men akustikken er ganske dårlig på konserter må jeg si. Den fungerer bedre til sport arrangementer.

 5. Asbjørn Slettemark sier:

  Morten: de to gangene jeg har vært i MSG, på New York Knicks – Detroit Pistons og Mastodon/Deftones/Alice In Chains, har jeg kjøpt billetter gjennom Ticketmaster.com. Ikke noe problem.

  Odd Magne: MSG er berømt pga det som har skjedd der og det historiske suset, ikke pga akustikken. Holder av og til lenge det.

  Terstad: Helt riktig.

 6. Odd Magne sier:

  Morten: Prøv også http://www.stubhub.com/ der kan man kjøpe billetter på utsolgte arrangementer. Pga strenge regler for videresalg i NYC så er det face value som gjelder (+10% mener jeg å huske).

  En positiv til som jeg kan si om MSG som konsertarena er at hvis man ikke står på gulvet men har en sittebillett, så kan en ‘vandre’ litt i lokalet og komme ganske nærme scenen (fra siden) og ta eventuelt bilder hvis det fenger. Man blir bedt om å gå videre av vakter så det er viktig å ikke stoppe for lenge.

 7. Asbjørn Slettemark sier:

  En annen ting ang MSG: Det er uten sidestykke den mest veldrevne og behagelige venuen jeg har vært i. Hyggelige folk går rundt til setene og selger øl, du får gratis pretzel med hver fatøl, de har myke skinnseter, bra utvalg i mat (foot long hot dogs!).

  De gjør med andre ord ALT Oslo SPektrum ikke gjør.

  • Lars K. sier:

   Asbjørn:

   Du skriver at MSG har kåret MJs Bad Tour i -88 som den beste konserten som har vært i huset, mens Kristian Jenssen har en link som viser at de har kåret Elvis Presleys opptreden som det største som har hendt i Garden. Hva er greia med det?

   Har dere begge rett?
   -Største øyeblikk: Elvis
   -Beste konsert MJ.
   ?

 8. Kristian Jenssen sier:

  Denne arenaen har virkelig litt av en historie. Jeg er en av de heldige som har følt atmosfæren.
  Skal noen dra til MSG, vil jeg anbefale å først sette seg inn i historien om hvem som har vært der og hva som har skjedd. Ali er en av mange.

  Madison Square Garden har laget et program om de 50 største øyeblikkene. Alle ligger på Youtube.
  MSG mener selv at når Elvis Presley holdt sine 4 konserter der i 1972 er det aller største.
  Link:
  http://www.youtube.com/watch?v=skMUkGoytDI

 9. At Rammstein selger ut MSG er ikke en bombe egentlig. For det bor 8,3 millioner i New York alene.

  Hvorfor jeg sier dette er at MSG har en spesiell magi i den byen, og det vil være mange som egentlig er ihuga R & B lyttere som vil se dette bandet. Og det er kun fordi de spiller på MSG.

  De vil få mange flere fans i USA etter denne konserten, og musikken deres vil bli gjenstand for de besteborgerlige fruene med moralspadene. Og det er kun fordi de spiller på MSG.

  Dette er et kvantesprang for bandet, å komme gjennom i det amerikanske «The Establishment». De vil nå få et annet og mer alment gjennomslag. Og det har de klart gjennom en klar musikalsk visjon, samt politiske og intelligente virkemidler i musikken deres.

  Vi vil ikke få noen Rammstein-bølge p.g.a. dette, men langsiktige krusninger på sjøen må medregnes. De vil bli spilt mer i radio en stund etter konserten i USA, og platesalget vil nok få et lite løft. Men med de visjoner bandet har, vil de kanskje i nær fremtid få en superhit. Og det er kun fordi de spiller kvalitetsmusikk.

 10. [...] Les også: Rekordsalg for Rammstein [...]

Legg igjen en kommentar