Redaktørkapring

Andreas Øverland melder overgang fra Natt&Dag til Lydverket

Skrevet av:
Publisert 6:00 23 juni, 2009
Andreas Øverland, Lydverkets nye nettvaktsjef!

Andreas Øverland, Lydverkets nye nettvaktsjef!

Redaktørar er litt i vinden hos Lydverket om dagen. På fredag annonserte vi at redaktør i Farojournalen,  Asbjørn Slettemark vert Lydverkets nye ansikt på TV frå hausten av, men også nettsatsinga til Lydverket kjem no til å bli forsterka med ein ny og heilt eigen vaktsjef. Som også har ein redaktørstilling på baken.

Det var stor interesse for stillinga «nettvaktsjef» då den vart lyst ut, og med godt over 80 søkjarar var det Natt&Dag-nettredaktør Andreas Øverland (24) som trakk det lengste strået. Dermed blir han den andre redaktøren Lydverket-redaksjonen «kaprar» i desse dagar. For som alle no har fått med seg, så er det klart at redaktør i Farojournalen Asbjørn Slettemark blir å sjå på Lydverket TV frå september av.

Andreas Øverland er ikkje eit ukjent ansikt for redaksjonen, ei heller eit ukjent navn på bloggen. Og prosjektleiar for Lydverket, Åslaug Sem seier dette om den unge, ferske nettvaktsjefen:

- Til tross for sin unge alder er Andreas Øverland det perfekte valget for oss i denne stillingen. Foruten at han har god journalistisk- og musikkjournalistisk erfaring og anmelderbakgrunn fra bla. Lydverket, har han som tidligere nettredaktør i Natt&Dag vert med på å starte og utvikle et annet bra nettprodukt. Noe som definitivt ikke er en bakdel når vi skal satse mer på bloggen vår. Med sin skarpe penn og sine vel så skarpe meninger er han også en vi vet kommer til å markere seg godt som Lydverketprofil ovenfor brukerne våre.

Vi måtte jo såklart spørre Andreas sjølv om kvifor han ville ha denne jobben og kva han tykkjer om å ha fått den:

- Hvorfor jeg søkte jobben er veldig enkelt å svare på – fast ansettelse i NRK er et privilegium. Samtidig var det viktig for meg å prøve noe annet og styrke musikkjournalisten i meg. Lisenspenger er dessuten morsommere enn markedspenger, så etter at Marius Asp takket for seg og den ledige stillingen var innen rekkevidde var det ikke særlig vanskelig å bestemme seg for at dette var noe jeg ville.

- Det er stas å ha fått en jobb med så mange dyktige søkere. Selvom det kanskje synes som et steg ned fra en redaktørstilling er det få forunt å jobbe i et så godt miljø, med en så sterk redaksjon og så mange bra mennesker. I tillegg blir det deilig å konsentrere seg fullt og helt om den ene faste stillingen, i stedet for å veksle på å anmelde og mene ting for Lydverket og jobbe redaksjonelt med Natt&Dag.

Tags: , , ,

Del "Redaktørkapring"
 

1 kommentar på “Redaktørkapring”

  1. Eirik sier:

    Grattis, Andreas!!

Legg igjen en kommentar