Raekwon og Girls klare for øya

I dag slipper Øya flere artister. Siste tilskudd på plakaten er Raekwon, Girls og Fools Gold. Øyafestivalen styrker hip hop-programmet sitt og har booket Raekwon –  mannen bak både et av fjorårets beste, og et av 90-tallets beste hiphopalbum i henholdsvis Only Built for Cuban Linx og Only Built For Cuban Linx II. Raekwon spilte […]

Skrevet av:
Publisert 10:34 27 januar, 2010
raekwon_coke

Er det dette VG mener med "narkorap"? (foto: promo)

I dag slipper Øya flere artister. Siste tilskudd på plakaten er Raekwon, Girls og Fools Gold.

Øyafestivalen styrker hip hop-programmet sitt og har booket Raekwon –  mannen bak både et av fjorårets beste, og et av 90-tallets beste hiphopalbum i henholdsvis Only Built for Cuban Linx og Only Built For Cuban Linx II. Raekwon spilte sist i Oslo da Wu Tang gjestet Frogner stadion i 2006. Hiphop-entusiaster får dermed både Outkast-legende BigBoi og Wu Tang-virtous Raekwon, noe som må sies å være en oppdatering fra fjorårets Wale/Asher Roth-booking.

I tillegg har Øya offentliggjort at amerikanske Girls er klare for festivalen. San Francisco-duoen besåtende av Christopher Owens og  Chet J.R. White har fått bøttevis med skryt for  smarte tekster og Owens spesielle stemme har fått kritikerne til å trekke fram referanser som Elvis Costello, Buddy Holly og Roy Orbison. 

Som om ikke det var nok har festivalen i tillegg dratt på med det hakket mer ukjente LA-bandet Fools Gold.  BBC, Uncut, Time Out og Guardian er blant de britiske mediene som har gitt bandet positiv oppmerksomhet. The Guardian mente at den selvtitulerte skiva er «a brilliant, euphoric, universally transcendent amalagam of global sounds». Nylig var skiva ukas album hos Rough Trade og i den anledning ble den kalt «the first great album of 2010″.

I tillegg til de overnevnte er blant annet Iggy&The Stooges, Converge, Gaslight Anthem, Lindstrøm & Christabelle , Serena Maneesh, Navigators og John Olav Nilsen&Gjengen klare for Øya 2010.

Tags: , , , ,

Del "Raekwon og Girls klare for øya"
 

2 kommentarer på “Raekwon og Girls klare for øya”

  1. Håkon sier:

    Oj dette var bra saker
    Raekwon er konge

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket and Simen Herning, Endre Harnes. Endre Harnes said: IIIh! Girls til Øya! Oh I wish I had a beach haaaoos. http://bit.ly/cp2ffW [...]

Legg igjen en kommentar