Quart09 sliter med billettsalget

Quart 09 selger for få billetter. Nye Quart innrømmer også at de har få artistnavn å skilte med hittil. Tidligere har investor og festivalsjef Arild Buli ikke villet si noe om billettsalget, men innrømmer nå at de hittil har solgt færre billetter enn de burde for å klare seg i år. Quart-investor Arild Buli sier at de selger for […]

Skrevet av:
Publisert 16:24 20 februar, 2009
Quartsjef Arild Buli (foto: Asbjørn Odd Berge/NRK)

Quartsjef Arild Buli (foto: Asbjørn Odd Berge/NRK)

Quart 09 selger for få billetter. Nye Quart innrømmer også at de har få artistnavn å skilte med hittil. Tidligere har investor og festivalsjef Arild Buli ikke villet si noe om billettsalget, men innrømmer nå at de hittil har solgt færre billetter enn de burde for å klare seg i år.

Quart-investor Arild Buli sier at de selger for få billetter. Sammenlignet med lignende norske festivaler, er deres bookingbudsjett på 50 millioner høyt:

De 50 millionene skal både komme fra Buli, de andre nye Quart-eierne – og, som han sier «hovedsakelig fra billettinntekter». Buli mener ikke at det er et problem at vi ennå ikke vet hva  vi får for billetten på festivalen hans – som kunne kanalisert flere billettinntekter.

Siden Quart lanserte eks-Guns’n'Roses gitarist Slash som hovednavn på festivalen i år – har NRK forsøkt å få svar på hvor mange billetter de solgte på den lanseringa. Det er på dette spørsmålet Buli snur seg og peker på trykket med en flosshatt, som det trekkes en kanin opp av.

Det var på et seminar om et overopphetet festivalmarked – som igjen førte til flere konkurser og avlyste festivaler i fjor at Quart  skulle overbevise en samlet bransje i salen om at det BLIR quartfestival i år, og den BLIR bra.

Etter at Slash ble klar, har Marilyn Manson og Placebo også blitt bekreftet til sørlandsfestivalen – og Buli lover at han har flere store artister klare:

Tags: , , , , , ,

Del "Quart09 sliter med billettsalget"
 

3 kommentarer på “Quart09 sliter med billettsalget”

 1. Sverre sier:

  Regner med det salget tar seg opp når de begynner å lette litt på slørene sine. Det ryktes at det er flere enn en «Valle Hovin»-artist er på vei.

  Vi får se. Placebo og Manson er ihvertfall god nok grunn for minst en dag på Quart til sommeren

 2. DeSverre sier:

  Javisst, Sverre. Særlig hvis vi kunne satt oss i en tidsmaskin og reist tilbake til når disse var relevante og bra band. Begynner å bli en stund siden. Det gjelder også i høyeste grad Slash.

  Hva er vel Bowie mot slike folk?

 3. Sverre sier:

  Er det fordi de er så lite aktuelle at de er booket til de aller fleste store festivaler i sommer? Placebo er et av mine favorittband så jeg er glad de kommer til Norge og med en ny plate så kommer det nok til å bli bra. Så den dagen kommer jeg ihvertfall til å gå på. Rekker det før jeg eventuellt tar turen til en annen festival.

  Og for å være ærlig hvis Killers, Glasvegas, White Lies ol. er fasiten på aktuelle band så er det dårlig stilt. Det får Toffen ta seg av på ungdomsleiren sin.

  Men hver sin smak, du skal få ha din så har jeg min.

Legg igjen en kommentar