Tom Cruise som Stacee Jaxx i Rock Of Ages.

Tom Cruise som Stacee Jaxx i Rock Of Ages.

Puddelrock-invasjon via kino

Den kritikerutskjelte og publikumselskede musikalen Rock Of Ages kommer snart på kino med Tom Cruise i hovedrollen. Puddelrocken er tilbake. Med et soundtrack fullt av kjente skuespillere.

Skrevet av:
Publisert 9:00 20 mai, 2012

Rock Of Ages går samme vei som Mamma Mia. Musikalen som omhandler musikk blir til stor Hollywood-film med svært kjente skuespillere i aksjon. Musikalen og filmen tar utgangspunkt i den populære melodiøse hardrock-scenen mot slutten av 80-tallet, og inneholder musikk opprinnelig spilt av band som Whitesnake, Bon Jovi, Def Leppard og Twisted Sister. Utskjelt og elsket alllerede den gang. Utskjelt og elsket fremdeles. Noe den lange historien til selve musikalen også viser.

Rock Of Ages startet nemlig som en rar idè, fortsatte som et lite teaterstykke på en bar i Los Angeles, og havnet plutselig på store teater-scener i New York og London, før alt nå blir storfilm med Tom Cruise, Catherina Zeta-Jones, Russell Brand, Alec Baldwin og Mary J. Blige på rollelisten. Alle skuespillerne synger også rockelåter i selve filmen.

Køntrisanger Julianne Hough fra filmen.

Hjernen bak det hele er Matt Weaver. Mannen som satt opp stykket i en liten bar i Los Angeles for syv år siden.

- Ideen var å lage en musikal som også menn ville gå på. Jeg hadde aldri gjort teater tidligere, men det forandret livet mitt fullstendig. Jeg er teaterets Forrest Gump, forteller Weaver humoristisk til bladet Classic Rock Magazine.

Se den offisielle traileren:

- Vi gjør ikke narr av musikken i det hele tatt. Vi mener at disse sangene er like gode som enhver annen musikal-sang der ute. Jeg mener «Every Rose Has It’s Thorn» og «Here I Go Again», vis meg bedre sanger enn det! Hvis vi gjør narr av noe er det selve byen Los Angeles på den tiden, med stort hår, stor musikk og store drømmer. En av mine store prestasjoner i livet er at jeg var mannen som fikk Whitesnake på Broadway. Det har jeg mye glede av.

Musikalen fikk en tøff start med dårlige anmeldelser, og Las Vegas-versjonen måtte stenge etter 11 forestillinger, men med en gang Rock Of Ages nådde Broadway begynte publikum å reagere. Dee Snider fra Twisted Sister fikk en rolle i musikalen, og flere av bandene som har musikk i stykket spilte konserter etter forestillingene. Musikalen ble så vist både i Canada og i Australia, og gjorde også en stor turné rundt i de største amerikanske byene, før Europa og London ble neste stopp. Rock Of Ages er et av de lengstlevende stykkene som akkurat nå spilles på Broadway.

Også i London var kritikerne iskalde da musikalen hadde premiere i fjor. Kritikeren i The Telegraph kalte stykket for «den mest ubehagelige haugen av teatralsk avføring jeg noensinne har vært uheldig å trø i», men publikum elsket Rock Of Ages også i England. Samtidig som den melodiøse hardrocken, eller puddelrocken om du vil, har fått en ny vår med soundtracket til The Wrestler, versjoner på tv-serien Glee, og parodibandet Steel Panther.

Se Mary J. Blige gjøre «Anyway You Want It» av Journey i filmen:

Men ikke alle musikerne fra den tiden er like begeistret. Def Leppard og vokalist Joe Elliott nektet først å ha med sangene sine i musikalen, selv om stykket faktisk er kalt opp etter en av deres sanger. Når musikalen blir Hollywood-film er dog engelskmennene representert rent musikalsk. Elliott er likevel ikke helt på lag når han snakker med Classic Rock Magazine om filmen.

- Rocken har blitt for ufarlig. Faremomentet forsvant med Alice Cooper. Nå er rocken en del av det bestående, og man kan ikke sjokkere noen lenger. Det er ingenting igjen i rocken utenom selve underholdningen.

Tom Cruise rocker mikken og kroppen.

Filmens manusforfatter Chris D’Arienzo summerer opp sin ungdomstid via musikalske minner i Classic Rock:

- Mitt første kyss var til en Warrant-sang, min første dans til «Paradise City». Den musikken definerte oppveksten. Jeg liker at de bandene ikke forsøkte å bli likt av musikk-kritikerne. Det handlet om å ha det moro, og om å uttrykke de følelsene de unge musikerne hadde, som da var å ville feste, bli full, og ligge med de peneste damene…

Rock Of Ages har premiere i USA i midten av juni, men dukker ikke opp på norske kinoer før tidlig i august. Filmmusikken kommer til den amerikanske premieren, og inneholder versjoner fra en høyst broket vokalist-forsamling. Les listen under, og hør Tom Cruise synge Def Leppard tatt fra radioshowet til Ryan Seacrest.

01. Paradise City (Tom Cruise)
02. Sister Christian/Just Like Paradise/Nothin’ But a Good Time (Diego Boneta)
03. Juke Box Hero/I Love Rock ‘N’ Roll (Diego Boneta)
04. Hit Me With Your Best Shot (Catherine Zeta-Jones)
05. Waiting For A Girl Like You Diego Boneta
06. More Than Words/Heaven (Diego Boneta)
07. Wanted Dead Or Alive (Julianne Hough)
08. I Want To Know What Love Is (Malin Akerman)
09. I Wanna Rock (Diego Boneta)
10. Pour Some Sugar On Me (Tom Cruise)
11. Harden My Heart (Julianne Hough)
12. Shadows Of The Night/Harden My Heart (Julianne Hough)
13. Here I Go Again (Diego Boneta)
14. Can’t Fight This Feeling (Russell Brand)
15. Any Way You Want It (Julianne Hough)
16. Undercover Love (Diego Boneta)
17. Every Rose Has Its Thorn (Diego Boneta)
18. Rock You Like A Hurricane (Julianne Hough)
19. We Built This City/We’re Not Gonna Take It (Russell Brand)
20. Don’t Stop Believin’ (Diego Boneta)

Tags: , , , , ,

Del "Puddelrock-invasjon via kino"
 

2 kommentarer på “Puddelrock-invasjon via kino”

  1. Anonym sier:

    Nææ

  2. [...] 22. juli er det premiere på den filmen Rock of Ages, der Tom Cruise er en av flere kjente skuespillere som tolker kjente rockeklassikere. [...]

Legg igjen en kommentar