Prince hylles av gammel kjenning

Ikke et Prince-jubileum uten en coverlåt-bonanza.  Det amerikanske musikkbladet SPIN feirer nå at det er 25 år siden Prince ga verden den musikalske og visuelle gavepakken Purple Rain med å la en eklektisk gjeng artister covre låtene fra albumet. Første smakebit er klar:  The Twilight Singers og Greg Dulli har fått med seg Prince-musen Apollonia […]

Skrevet av:
Publisert 14:58 12 juni, 2009
The Twilight Singers' Greg Dulli og Apollonia får duene til å gråte (Foto: Gregg DeGuire/Wireimage.com)

The Twilight Singers' Greg Dulli og Apollonia får duene til å gråte (Foto: Gregg DeGuire/Wireimage.com)

Ikke et Prince-jubileum uten en coverlåt-bonanza.  Det amerikanske musikkbladet SPIN feirer nå at det er 25 år siden Prince ga verden den musikalske og visuelle gavepakken Purple Rain med å la en eklektisk gjeng artister covre låtene fra albumet. Første smakebit er klar:  The Twilight Singers og Greg Dulli har fått med seg Prince-musen Apollonia nyversjonen av «When Doves Cry».Purplish Rain er tittelen på tribute-platen som også inneholder bidrag av indieheltene Of Montreal, Øya-aktuelle Chairlift og soulnostalgikeren Sharon Jones og hennes The Dap-Kings. Utgivelsen akkompagnerer juli-utgaven av musikkbladet som vier en stor andel sider til historien bak Purple Rain fortalt av menneskene som var involvert i plate- og filminnspillingene.

Her er den fullstendige låtlisten:

1. «Let’s Go Crazy» RIVERBOAT GAMBLERS
2. «Take Me With U» SHARON JONES & THE DAP-KINGS
3. «The Beautiful Ones» FOL CHEN
4. «Computer Blue» OF MONTREAL
5. «Darling Nikki» CHAIRLIFT
6. «When Doves Cry» THE TWILIGHT SINGERS
7. «I Would Die 4 U» MARIACHI EL BRONX
8. «Baby I’m a Star» CRAIG WEDREN
9. «Purple Rain» LAVENDER DIAMOND

Så gjenstår det å se om Prince er mer vennligstilt til denne hyllesten enn han var til vår egen Christer Falcks gigantprosjekt Shockadelica – 50th Anniversary Tribute to The Artist Known As Prince...

Hva mener du? Bør artistene lefle med Prince-perlene eller la de være? Og er Fitts For Fight sin cover av «When Doves Cry» bedre enn Apollonias?

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Prince hylles av gammel kjenning"
 

1 kommentar på “Prince hylles av gammel kjenning”

  1. Drix sier:

    Som en svoren Prince fan er jeg dessverre veldig ofte skuffet over coverlåter av sangene hans, med noen hederlige unntak selvfølgelig. Jeg er også alltid åpen for å prøve igjen, så gleder meg til denne! Første smakebit var ok, men ikke noe genistrek akkurat.

Legg igjen en kommentar