FOTO: Scanpix

FOTO: Scanpix

Presidentdrømmen lever

Valgkomiteen diskvalifiserte ham, men nå setter Wyclef Jean advokatene sine inn i kampen for å bli president i Haiti.

Skrevet av:
Publisert 14:01 23 august, 2010

Presidenteventyret og «rapper til unnsetning»-tanken til Wyclef Jean så ut til å få en myk død på fredag. Det tidligere Fugees-medlemmet skrev en lang kommentar i Huffington Post om den triste beskjeden; valgkomiteen i Haiti diskvalifiserte hans kandidatur.

Men i løpet av helgen har Jean tatt noen telefoner, blant annet til sine advokater, og i går kom kontratweeten;

«Tomorrow our Lawyers are appealing the decision of the CEP. We have met all the requirements set by the laws. And the law must be Respected»

Rapperens kandidatur ble avslått fordi Jean ikke har bodd i Haiti fem år i forkant av valget. Men nå kan det virke som om de har funnet et smutthull. I følge BBC så skal det være Jeans rolle som ambassadør for Haiti siden 2007, som gjør at han muligens kan unntas fra bostedsregelen.

Wyclef Jean er født i Haiti, men flyttet til USA da han var 9 år gammel. I 2005 opprettet han veldedighetsorganisasjonen Yéle Haiti Foundation, og etter jordskjelvet på øya i januar trappet rapperen opp sitt engasjement ytterligere.

Det var han ikke alene om – jubileumsversjonen av veldedighetslåta «We Are The World» ble lansert til inntekt for jordskjelvofrene. Se også musikkvideoen til nyinnspillingen her.

I begynnelsen av august annonserte Wyclef Jean at han ønsket å bli president for den fattige karibiske staten. Listen over aktuelle kandidater ble offentliggjort på fredag, men da var altså ikke Jeans navn med. Nå anker han valgkomiteens avgjørelse i håp om fortsatt å kunne vinne presidentvalget i Haiti, 28.november.

Lydverket dykket tidligere i år dypt ned i Haitis popscene – les om det her.

Bonusvideo:

Tags: , , ,

Del "Presidentdrømmen lever"

Legg igjen en kommentar