-

Popmagiker i formiddagssol

Thom Hell, Hovedscenen Den beste norske artisten akkurat nå. Et klassisk festivalscenario, dette: Lavmælt artist underholder et glissent festivalpublikum med første konsert ut for dagen. Også Thom Hell må forholde seg til denne naturloven idet han klapser dagen i gang på Hovedscenen, tross geografisk tilhørighet som på det nærmeste plasserer ham på hjemmebane. Det så […]

Skrevet av:
Publisert 19:02 25 juni, 2008

Thom Hell, Hovedscenen

terning53.jpg

Thom Hell. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3

Den beste norske artisten akkurat nå.

Et klassisk festivalscenario, dette: Lavmælt artist underholder et glissent festivalpublikum med første konsert ut for dagen. Også Thom Hell må forholde seg til denne naturloven idet han klapser dagen i gang på Hovedscenen, tross geografisk tilhørighet som på det nærmeste plasserer ham på hjemmebane.

Det så imidlertid ikke ut til å prege hovedpersonen, for anledningen iført en t-skjorte med det uklanderlige budskapet fred, kjærleik & resirkulering, nevneverdig. Så er det trolig også en taknemmelig jobb å skulle fremføre låtene som utgjør det eksepsjonelt flotte sistealbumet God If If I Saw Her Now live. Thom Hell og hans fire mann sterke band holder seg tro mot prosjektet – det mjuke, låtsterke søttitallet, som perfeksjonert av brødrene Wilson og Paul McCartney – med sterk, elegant musisering og Hells sjelfulle vokal i sentrum.

Høydepunkter: Drivende «A Day And A Half», gjenhøret med «Try», en naken soloversjon av «Don’t Let Go» og den intenst gåsehudfremkallende «Don’t Leave Me Heather», som sammen med «Alone» etterlater Thom Hell ensom på toppen av det tettbefolkede norske låtskriverfjellet. Og nevnte jeg at dette er Norges beste artist akkurat nå? Helt uten å måtte henfalle til bløte Hell-ordspill? Godt.

Marius Asp

Tags: , , ,

Del "Popmagiker i formiddagssol"

Legg igjen en kommentar