Perez-effekten vs. Skavlan-effekten

USAs mest kjente blogger skryter henne opp i skyene. Kan Perez Hilton ta Robyn til himmels? Her i Skandinavia er salgseffekten av et Skavlan-besøk et velkjent fenomen; artister de færreste har hørt om blir, bokstavelig talt over natta, allemannseie etter en runde i stolen. Men skal man nå det store utland, er det lite å […]

Skrevet av:
Publisert 13:46 20 april, 2010
robynperez

Robyn med Perez Hilton og Pharell på SXSW i 2008. (Foto: brooklynvegan.com)

USAs mest kjente blogger skryter henne opp i skyene. Kan Perez Hilton ta Robyn til himmels?

Her i Skandinavia er salgseffekten av et Skavlan-besøk et velkjent fenomen; artister de færreste har hørt om blir, bokstavelig talt over natta, allemannseie etter en runde i stolen. Men skal man nå det store utland, er det lite å hente i å ha skravlet med en gutteaktig norsk programleder som sliter med å begynne på setningene sine.

Da Lydverket-favoritten Robyn var hos Skavlan på fredag, forklarte hun at hun egentlig ikke er særlig stor i USA, i motsetning til oppfatningen her i Skandinavia. Faktisk var ikke hennes forrige album engang inne på de amerikanske Billboard-listene, og hennes to eneste hits er fra den femten år gamle debutplata.

Men vil det endre seg når ”Body Talk PT 1” og førstesingelen ”Dancing On My Own” slippes 14. juni?

Hvis kjendisbloggeren Perez Hilton får det som han vil, er svaret definitivt ja. ”This is the shit!!!!”, skriver han om den fjerde av smakebitene fra det kommende albumet, og sparer ikke på utropstegnene i resten av posten, heller.

Man kan si mye om den utleverende og sladderfokuserte bloggeren Hilton, men er det én ting han har vist, så er det evne til å ha fingeren på poppulsen. Lenge før både debutalbum og hitsingler var på plass, omfavnet han popfenomenet Lady Gaga, og Katy Perry har lenge vært en favoritt. Ida Maria har tidligere fått merke oppmerksomhetskjøret som følger med når man blir tatt under vingen av Hilton, dessverre med et mindre heldig resultat.

Robyn er ingen nykommer på perezhilton.com, og har vært fulgt med stor begeistring siden før hennes forrige plate ”Robyn” var tilgjengelig i statene. Spørsmålet er om ikke grunnen denne gangen er bedre beredt, etter at hun blant annet også har vært innom et annet stopp i det amerikanske lanseringsmaskineriet: MTV-serien ”The City”.

Her kan du høre ”Dancing On My Own”, låta som får både Perez, Lydverket-redaksjonen og resten av internett til å dette av stolen.

BONUS! Skal vi dømme etter entusiasmen til denne kanadiske skribenten, kan Robyn stå foran et stort gjennombrudd også i nordligere trakter:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Perez-effekten vs. Skavlan-effekten"
 

3 kommentarer på “Perez-effekten vs. Skavlan-effekten”

  1. [...] Perez Hilton og Fredrik Skavlan kan bringe artistene til topps. Les mer her! [...]

  2. I LOVE ROBYN!!!! sier:

    jeg elsker Robyn!
    Den dama kan virkelig synge
    hun er helt rå!!

  3. [...] også: Mer kos, mindre råskap Perez-effekten vs. Skavlan-effekten Perez Hilton vil slutte å [...]

Legg igjen en kommentar