Paul Simon – A boy named Sue

Paul Simon har saksøkt en musikk-klokke-distributør i Georgia, for å ha solgt ur med Simons sanger inkorperert. Internett-teknologi og opphavsrettigheter – en uløselig tvist. Men nå ser det også ut til at utviklingen innen klokke-teknologien er blitt et problem for dagens artister. I alle fall for Paul Simon. Den ene halvdelen av Simon & Garfunkel […]

Skrevet av:
Publisert 13:45 22 juli, 2008

paul-simon.jpg

Paul Simon har saksøkt en musikk-klokke-distributør i Georgia, for å ha solgt ur med Simons sanger inkorperert.

Internett-teknologi og opphavsrettigheter – en uløselig tvist. Men nå ser det også ut til at utviklingen innen klokke-teknologien er blitt et problem for dagens artister. I alle fall for Paul Simon. Den ene halvdelen av Simon & Garfunkel saksøker nå et klokkefirma. Selskapet som er datterselskap til et Japansk klokke-firma kalt Rhythm USA Inc skal ha brukt sangen «Bridge Over Troubled Water» uten Paul Simons godkjennelse. Ifølge CMU Daily hevder Simon at fabrikanten har solgt over 40.000 klokker med sangen inebygget, og har derfor saksøkt for den nette sum av 50 millioner kroner.

Lydverket synes det er verre folk enn klokkefabrikanter som har misbrukt Bridge Over Troubled Water. Hvis ikke dette er verdt å saksøkes for, så vet ikke vi:

[youtube FVLQNIZnuLY]

Relaterte nyheter: Jakkefabrikanten Back-Lite i Florida har blitt saksøkt av Bravada International – et firma som eier rettighetene til bandlogoene til blant annet Red Hot Chili Pepers, Metallica og Led Zeppelin . Jakkefabrikanten lagde nemlig en jakke, altså ett stykk enkelt jakke, som var utstyrt med en Red Hot Chili Peppers logo. Jakka ble sydd til en Red Hot-fan som ønsket seg en jakke på Grammy-utdelingen med selve logoen på, og Bravada mener nå at denne ene jakka har gjort «uopprettelig skade» og saksøker for over en million dollar. Gary Shaffer, som driver firmaet, vet ikke om han råd til advokat..Californication, anyone?

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Paul Simon – A boy named Sue"
 

1 kommentar på “Paul Simon – A boy named Sue”

  1. [...] er tydeligvis tiden for søksmål. Vi rapporterte tidligere om Paul Simons lite vennlige innstilling til en klokkeprodusent. Nå er det Stones som går i klinch med Lil Wayne, og 50 Cent som føler seg misbrukt av [...]

Legg igjen en kommentar