Pass the Obama

Merkevarebygging er en intergrert del av hiphop, og nå kan det virke som om USAs rappere samler alle sine branding-erfaringer for å få Barack Obama inn i Det hvite hus. Sistemann ut til å referere til Obama er Big Boi (fra OutKast) på hans nye single med Mary J. Blige, «Sumpting’s Gotta Give», fra hans […]

Skrevet av:
Publisert 14:35 1 august, 2008

Tuppen og Lillemor aka Obama og Ludacris

Merkevarebygging er en intergrert del av hiphop, og nå kan det virke som om USAs rappere samler alle sine branding-erfaringer for å få Barack Obama inn i Det hvite hus.

Sistemann ut til å referere til Obama er Big Boi (fra OutKast) på hans nye single med Mary J. Blige, «Sumpting’s Gotta Give», fra hans kommende soloalbum Sir Luscious Left Foot: The Son of Chico Dusty.

[youtube sjOK9Mv5Omw]

Fra før har blant andre Nas, Common, Ludacris, Lil’ Wayne, Jay-Z, Talib Kweli, Three 6 Mafia, Lupe Fiasco og Ghostface Killah nevnt Obama i sine tekster.

Tidligere denne uka fikk Ludacris mye oppmerksomhet for låten «Politics.» I låten omfavner han Obama verbalt, men beskriver både Hillary Clinton, George W. Bush og John McCain i så negative vendinger at Obamas talsmann gikk ut og ba rapperen om «å skamme seg.»

Mens kommersielle aktører som Adidas, Cristal champagne, Gucci og Courvoisier har nytt godt av å bli nevnt i rap-tekster, er demokratenes presidenthåp noe mer skeptisk til oppmerksomheten. Selv om Obama ved flere anledninger har hintet om at han liker musikksjangeren, har han vært svært forsiktig med å virke for entusiastisk.

- Jeg elsker hiphop som kunstform, men jeg elsker ikke alltid budskapet i hiphop, sa Obama til TV-kanalen BET (Black Entertainment Television) tidligere i år, og refererte til hyppig bruk av n-ordet, kvinnesyn og fokus på materialistiske verdier.

Amerikanske medier mener denne avstandforelskelsen skyldes at Obama frykter å fremmedgjøre de store, hvite velgermassene han må overbevise for å ha en sjanse til å bli nettopp det rapperne drømmer om: USAs første svarte president.

Tags: , , , ,

Del "Pass the Obama"
 

2 kommentarer på “Pass the Obama”

 1. Kåre G sier:

  Akkurat tilbake fra 3 uker på veien i USA. Det er søren meg bare Obama , bensinpriser og krisemaksimering av orkansesongen på nyhetene.
  Obama vinner valget.

 2. Carmelita sier:

  Presidentvalget i USA – dag for dag:

  For de av dere som har lyst å følge med på Obama og McCain på egen hånd, kan jeg anbefale nettstedet Electoral Vote som daglig oppdateres med meningsmålinger fra alle statene.

  Les mer om nettstedet her:
  http://oslocarmelita.blogspot.com/2008/08/presidentvalget-i-usa-dag-for-dag.html

Legg igjen en kommentar