Paperboys gikk fri

Vinni og Pope Dawg stakk innom studio før helga for å forsvare singelhiten sin. De forlot studio uten håndjern. Vi har gjort det til en vane å arrestere låtskrivere som unnlater å opplyse om «inspirasjon» og «låning» fra andres musikk i spalten Melodibøffing & Riffrapping. Da Paperboys skulle besøke oss på torsdag, så vi vårt snitt […]

Skrevet av:
Publisert 14:24 31 august, 2009
Vinni på Rådhusplassen. Foto: Rashid Akrim/NRK P3

Vinni på Rådhusplassen. Foto: Rashid Akrim/NRK P3

Vinni og Pope Dawg stakk innom studio før helga for å forsvare singelhiten sin. De forlot studio uten håndjern.

Vi har gjort det til en vane å arrestere låtskrivere som unnlater å opplyse om «inspirasjon» og «låning» fra andres musikk i spalten Melodibøffing & Riffrapping. Da Paperboys skulle besøke oss på torsdag, så vi vårt snitt til en slags special edition.

Slår du opp i bookleten til det nye Paperboys-albumet The Oslo Agreement, som slippes i dag, ser det ikke ut som annet enn at det er de som skal ha all æren for sommerslageren deres, «Lonesome Traveller». Riktignok har de nevnt tidligere at de har lånt litt fra en gammel låt for å lage den, uten at den produktive låtskriveren «trad arr» likevel er kreditert. Da de beøkte oss i studio på torsdag, konfronterte vi derfor to tredjedeler av trioen med dette lille potpourriet:

paperboys-kort

«Det er egentlig et jævla godt poeng», var Vinnis reaksjon da jeg påpekte at gruppa selv står som opphavsmenn til komposisjonen. Hvorpå han konkluderte med at «det føyer seg i rekken av flere glipper». Singelen er imidlertid ikke meldt inn til Tono, som tar seg av utbetaling til låtskrivere for radiospilling, og de har dermed ikke tråkket i noen salater der ennå. Sånn for ordens skyld.

Paperboys-besøket var forresten nøyaktig ett år etter at de for første gang spilte «Lonesome Traveller» for hele Norge på P3 Sessions’ 5-årsfeiring på Ingierstrand bad.

Hele Paperboys-besøket på Lydverket P3:

paperboys-lang

Tags: , , , , ,

Del "Paperboys gikk fri"
 

1 kommentar på “Paperboys gikk fri”

Legg igjen en kommentar