Airbourne skapte rockemagi på Norway Rock. Regnskapstallene til festivalen er ikke fullt så magiske.

Airbourne skapte rockemagi på Norway Rock. Regnskapstallene til festivalen er ikke fullt så magiske.

På randen av konkurs

Norway Rock var sommerens vakreste hardrockeventyr. Nå lurer konkursmonsteret bak sceneteppet.

Skrevet av:
Publisert 15:32 18 august, 2010

Aldri før har en hardrockfestival i Norge bydd på et så bredt program som Norway Rock gjorde tidligere i sommer. Men det ble ingen økonomisk suksess, og nå står festivalen i fare for å gå konkurs. Nå har festivalstyret måttet gå ut til kreditorene med tilbud om redusert oppgjør.

— Vi vil behandle alle likt, og tilbyr å betale hver leverandør 60 prosent av det de har til gode hos oss. Så langt har tilbakemeldingene vært gode. Vi håper at vi kommer i mål. Dermed slipper vi å havne i skifteretten, sier styreleder Sveinung Egeland til Avisen Agder.

Twisted Sister, Gary Moore, Killswitch Engage, Bullet For My Valentine, Airbourne, Saxon, Motörhead og Megadeth var altså ikke hardt og godt nok til at publikum kunne gjøre Norway Rock til en suksess. Styreleder Egeland forklarer til Avisen Agder hvorfor festivalen nå står ansikt til ansikt med underskudd i millionklassen.
— Først og fremst fordi vi utvidet festivalen med en ekstra dag. Vi hadde i år to dager med tilbud til dem under 18 år. Vi laget også en egen camping for denne aldersgruppen. Besøket på campingen der var ikke god. Men vi måtte likevel ha vakthold og beredskap. Det kostet penger — det også. Vi hadde om lag 1400 færre betalende publikummere i år enn i fjor. Det er lite trolig at det blir fire dager neste år. Da er vi nok tilbake til maksimum tre dager.

På tross av den bleke økonomiske situasjonen, tror Egeland på festival til neste år.
— Vi er en av Norges mest populære festivaler. Folk liker seg her, er tilbakemeldingene vi får hvert år. Men vi må se på hvordan vi gjør det, og kanskje bli mer kyniske i forhold til hvordan vi skal tjene penger. Vi har en del utfordringer arrangører i storbyene ikke har. Kanskje må vi også i større grad søke og be om mer støtte fra offentlige myndigheter dersom det er mulig.

Les Pyro-kollega Totto Mjelde sin ekstatiske rapport fra første dag av årets Norway Rock.

Tags: , , , ,

Del "På randen av konkurs"
 

1 kommentar på “På randen av konkurs”

  1. Marthe sier:

    airbourne og killswitch….. til pass til de at går til helvete…

Legg igjen en kommentar