Fra filmen East End Babylon

Fra filmen East End Babylon

Pøbelpunkere blir film

Cockney Rejects blandet punk med låter om slåssing og fotball, og levde livet de sang om. Nå kommer dokumentaren om de legendariske bråkmakerne.

Skrevet av:
Publisert 9:43 25 april, 2012

Cockney Rejects var et av de mest populære bandene i den andre bølgen av engelsk punk. Etter at The Clash, Sex Pistols og The Damned hadde skapt avis-overskrifter og gjort punk til allemannseie, dukket det plutselig mot slutten av 70-tallet opp en rekke grupper som tok punken til gatenivå igjen. Med en råere sound og tekster om arbeiderklassen, puben, og livet på asfalten.

Band som The Business, The Exploited og 4-Skins laget enkel og rå punk som ofte endte i konserter med påfølgende slagsmål. Ikke minst gjaldt dette Cockney Rejects fra øst i London. For ikke bare spilte de agressiv musikk, de støttet også åpent fotballklubben West Ham, toppet med enkelte sanger om fotball-bråk. Slik ble det selvsagt rabalder av. I ordets rette forstand.

«Jeff Turner was obviously singing to avoid killing someone.»

Morrissey

Bandet ble angrepet både av høyreekstreme (når disse skjønte at bandet ikke var på deres side), av innvandrer-grupperinger (som trodde at bandet var nazister), og ikke minst av rivaliserende fotballfans. En av bandets siste konserter før de rett og slett måtte slutte å turnere var i Birmingham, der bandet ble angrepet av store deler av publikum. Konserten har siden blitt omtalt som ”the battle of Birmingham”, og blir ofte beskrevet som en av de voldeligste konsertene i engelsk musikkhistorie. Les mer om konserten, og om hele oi-punk-bevegelsen i denne fine artikkelen fra The Guardian.

Nå kommer dokumentaren om et av historiens hardeste band. Denne uken har filmen East End Babylon premiere på Camden Koko i London. Og i tillegg til historien om Cockney Rejects lover filmskaperne at filmen skal fortelle historien til selve Øst-London gjennom krig, skipsdokkene, fotball og boksing.

«The Rejects were the real deal»

Joe Strummer, The Clash

Forhåndsomtalen lover følgende, og du kan se traileren for filmen under.

Historien om Londons tøffeste og fattigste bydel, fortalt gjennom øynene til dens mest ikoniske band. Fra bombene som eksploderte i 2. verdenskrig, fra de største industri-dokkene verden noensinne så, til fødselen av det mest orginale og beste tribune-bandet av dem alle. Slåsskampene, livet på utsiden av loven, årene i musikkens villmark både for bandet og den musikalske scenen som fødte dem, og til sist gjenfødselen av bandet til en verdensomspennende kult. Dette er rockedokumentaren som slår dem alle.

http://youtu.be/w6wCu2MZ5sk

Tags: , , ,

Del "Pøbelpunkere blir film"
 

6 kommentarer på “Pøbelpunkere blir film”

  1. [...] om bandet, East End Babylon, premiere i London. Jeg har skrevet en større sak om Cockney Rejects hos Lydverket, om du vil vite mer om bandet. Ser ut som en tøff film. På alle måter.Tags: Cockney Rejects, [...]

  2. Anonym sier:

    You fucking wankers!…

  3. Det var ikke bare at de støttet West Ham gjennom musikken, Vinny Riordan var jo med i ICF.

  4. fran-edv sier:

    Cockney Rejects spilte en superb konsert på Elm Street 3. oktober i 2004.

Legg igjen en kommentar