Opeth erstatter Mastodon

Tidligere denne uken ble det kjent at Mastodon avlyser sin konsert på Norwegian Wood. Nå melder festivalen at det blir Opeth som erstatter Mastodon i Frognerbadet. På grunn av sykdom avlyser Mastodon en rekke konserter i sommer, deriblant den de skulle gjort på Norwegian Wood torsdag 10. juni. Nå har festivalarrangørene funnet en erstatter, og […]

Skrevet av:
Publisert 11:42 28 mai, 2010
Opeth liker seg i skogen.

Opeth liker seg i skogen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Mastodon avlyser sin konsert på Norwegian Wood. Nå melder festivalen at det blir Opeth som erstatter Mastodon i Frognerbadet.

På grunn av sykdom avlyser Mastodon en rekke konserter i sommer, deriblant den de skulle gjort på Norwegian Wood torsdag 10. juni. Nå har festivalarrangørene funnet en erstatter, og det blir altså svenske Opeth som skal fylle Frognerbadet sammen med Porcupine Tree og Raga Rockers.

Opeth har mange og ekstremt lojale fans, og at de nå melder sin ankomst til Oslo burde være en gladmelding for svært mange. Så er det bare å håpe at Mastodon kommer seg på beina og setter opp en ny dato i Oslo, vi var ikke få som gledet oss til å la dem rocke oss inn i juninatten og festivalsommeren.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Opeth erstatter Mastodon"
 

13 kommentarer på “Opeth erstatter Mastodon”

 1. hanger sier:

  Fra mannerock til puserock

 2. Daniel sier:

  Haha, latterligere utsagn har ikke kommet siden krigen.

 3. Moosa sier:

  Ja, hva er greia med metallfolk som hater på Opeth? Jeg digger Mastodon, men synes jo at Opeth er en aldeles glimrende erstatter når det først skulle skjære seg. Virker som mange metallhoder syns Opeth blir for soft. Forstår ikke det. Som alt annet, man trenger jo ikke like Opeth, men å kalle det for puserock blir like tamt som å si at «George Bush er dum». Er metalltryner redde for å bli avslørt i sitt eget miljø for å være for følsomme eller noe? Hvis ikke det er beinknusende riff konstant, så er det liksom ikke legitimt? Opeth og Mastodon lager begge progmetall, Mastodon kanskje mer metall, Opeth mer på progsiden. Personlig koser jeg meg glugg med begge deler

 4. Daniel sier:

  Trenger ikke si mere enn at alle som kaller Opeth puserock og står for det, bare trenger å se videoen i artikkelen her. Sangen er ikke blant de helt beste låtene til svenskene, men definetivt en av de mest brutale. Denne sangen er mere brutal enn alt Mastodon har gjort til nå. Hehe, selvfølgelig er brutalitet bare en brøkdel av begge bands enorme reportuar, men det er hvert fall for meg uforståelig hvordan Opeth er puserock.

 5. hanger sier:

  Altså, jeg liker Opeth jeg også. Men synes nok de er en del softere enn Mastodon. Går ikke an å være uenig i det.
  Samme forskjell live også.

 6. Johades sier:

  med låter som When, The leper affinity, the moor, og listen bare fortsetter og fortsetter, kan man ikke si Opeth er mer soft enn Mastodon. De som hevder så tror jeg ikke hart hørt på Opeth engang.
  Det gikk bare fra en favoritt til en annen, for min del. Var jæveli skuffet over at Mastodon ikke kom, var så jeg nesten ikke gadd å komme. Porcupine Tree og Raga Rockers er ikke mine favoritter, men nå er dagen faen meg redda. Takk og lov for at de fant et band som Opeth til å ta plassen.
  Kunne ikke vært bedre. (naturligvis enda bedre om både Mastodon og Opeth kom).

 7. Johades sier:

  og bye the way så har faktisk Mastodon en god del soft’e låter også:
  Elephant man, Pendulous Skin, samt mange fra Crack the Skye, Joseph Merrick, samt en bråte med låter som starter rolig eller har rolige partier: Trainwreck, Battle at the Sea, Ole’ Nessie, Megalodon, Siberian Divide, This Mortal Soil…. skjønner hva jeg mener?
  Mastodon og Opeth står helt likt for min del, og begge band eier. Hvem man liker best er smak og behag, men å si Opeth er pusete er totalt feil.
  De har endel låter fra nyere år jeg syns blir litt for akustisk og kjedelig tho.

 8. Martin sier:

  Hvordan går det ann å si at Mastodon er mannerock og Opeth er puserock? Jeg fatter det ikke. Enkelte Opeth sanger er da på Morbid Angel/Cannibal Corpse-nivå når det gjelder brutalitet, blandet med roligere partier som gjør at de brutale sangene blir ti-ganger bedre enn hvis det bare hadde vært brutalt. Opeth er et tidenes metallband og Mikael Åkerfeldt er en av tidenes beste låtskrivere. Diskusjon slutt.

 9. Kjetil sier:

  det har noe med at Opeth digges av mange kvinnfolk.

 10. Martin sier:

  Opeth når til et bredere publikum på grunn av plater som Damnation, og enkelte sanger fra Watershed, som Burden og Coil. Å kalle dem mer pusete enn Mastodon er en skam. Mastodon er et rimelig hardt metallband, mens Opeth er brutal death metal mikset med akustisk eleganse.

 11. Edvard sier:

  Mastodon er betydelig mer testosteronfylt musikk enn Opeth. Så går jo på smak og behag i henhold til sjangre.. Det er helt klart store forskjeller, og Opeth er ikke så «true» til metal’en som mange headbangers forventer.
  Men mitt hjerte banker nok mest for Opeth, men har ikke opplevd Mastodon live, så er litt skuffa, og litt glad.

 12. Daniel sier:

  Opeth har mye større grenser i sin musikk. Mastodon har ofte låter med samme tema, Opeth går fra Death Metal growl og raske pedaler til akustisk clean vocal. Mastodon har ikke det vide spekteret i sin musikk. Og mens vi snakker growl, Mikael rundpuler jo Mastodon gjengen på vokal. Men for en vokalist Troy Sanders er.

  Master’s Apprentices, When, April Ethereal, Heir Apparent. Det er slike sanger og en slik brutalitet i låtene Mastodon ikke har i registeret. Er man uenig det, så har man bare ikke hørt Opeth. Finito.

 13. Frode sier:

  En fyr skriver puserock og så blir det diskusjon fra resten. Hehe. Er enig med resten, for det faller på sin egen urimelighet og trenger dermed ikke diskuteres.

Legg igjen en kommentar