Onsdagens Lydverket-kveld

Vi møter Kaizers Orchestra i studio, purunge rockehåp, Ingrid Olava og hennes piano, We i øvingslokalet og drar på konsert med Hard-Fi. Lydverket på P3 kl 18.00 Det er knyttet enorme forventninger til Ingrid Olavas debutalbum som slippes til våren. Vi er også spente, så vi inviterte Olava til en intim prat ved pianoet. DiskJokke […]

Skrevet av:
Publisert 17:11 30 januar, 2008

Ingrid Olava. Foto: myspace.com/ingridolava

Vi møter Kaizers Orchestra i studio, purunge rockehåp, Ingrid Olava og hennes piano, We i øvingslokalet og drar på konsert med Hard-Fi.

Lydverket på P3 kl 18.00

Det er knyttet enorme forventninger til Ingrid Olavas debutalbum som slippes til våren. Vi er også spente, så vi inviterte Olava til en intim prat ved pianoet.

DiskJokke har gjort seg bemerket med elektronisk, såkalt nu-disco. Når han derimot forteller om sitt favorittinstrument, er det en god, gammel akustisk kjenning som rager høyest.

Som vanlig på onsdager skal vi på konsert, i kveld med det særdeles dansevennlige rockebandet Hard-Fi.

NRK1, onsdag 30. januar, kl 23.20, reprise NRK3, søndag 3. februar, kl 22.30

Hva skjer i studio når medlemmene av Kaizers Orchestra møtes til plateinnspilling etter uttallige solo- og sideprosjekter? Janove Ottesen og co. utfordrer både seg selv og fansen når de lager nye låter. Lydverket fulgte Kaizers tett under innspillingen av ”Maskineri” i Berlin.

Hva gjør du når du er 13 år, akkurat har fått tannregulering og blir hyllet av én av rockens store menn? ”Kid Core” er et forsøk på å beskrive den nye generasjonen barnestjerner. Band som Care Bears on Fire og Tiny Masters of Today lager musikk som får David Bowie og Karen O (Yeah Yeah Yeahs) til å juble. Lydverkets Kristin Winsents har vært i Brooklyn og møtt de pubertale rockehåpene.

Skotske Calvin Harris ga nesten opp hele musikkarrieren da pop-diva Kylie Minogue banket på døra hans. Kylie hadde hørt noen av Calvins låter på Myspace og ønsket låtskriving- og produsenthjelp til sitt album ”X”. Calvin leverte varene, og fikk oppmerksomhet omkring sine egne låter på kjøpet. Stort plateselskap banket på døra, i år slippes Calvins debutalbum i Norge.

I tillegg har programleder Mona B. Riise fått innpass i det aller helligste til spacerockerne i We, nemlig øvingslokalet der de har svettet i mer enn 15 år. Hva må være på plass for å kalle en øving vellykket?

Tags: , , , , , , ,

Del "Onsdagens Lydverket-kveld"
 

9 kommentarer på “Onsdagens Lydverket-kveld”

 1. Jacob sier:

  Hei!

  I kveldens intervju med Olava spilte hun noen toner på pianoet fra en sang som gjorde henne trist (mot slutten av intervjuet). Pga dårlig mottak i bilen fikk jeg ikke med meg hvilken artist og sang hun spilte fra. Tror hun nevnte Zetterlund eller noe slikt noe… Fint hvis noen kan si meg navnet på nevnte artist og sang, hørtes utrolig bra ut!

 2. hattifnaatt sier:

  Kveldens spilleliste hjelper deg kanskje?

  http://www.nrk.no/lydverket/spilleliste-onsdag-30-januar/

  Ingrid Olava – Only Just Begun
  Ingrid Olava – Giant of Time (live i Lydverket studio)
  Ingrid Olava – Back to Love (live i Lydverket studio)

 3. Ruben sier:

  Det var nok noen toner fra Monica Zetterlund og Bill Evans flotte samarbeid. Sjekk hele albumet :]

  Du kan forresten se opptil flere klipp fra det samarbeidet her: http://www.youtube.com/watch?v=8tp-nbchmHU

 4. åslaugsen sier:

  Nok en strålnde Lydverketonsdag på både Tv, radio og nett!!!
  Takker og bukker folkens:-)

 5. August sier:

  Er det bare jeg som synes den Ingrid Olava-singelen er fryktelig kjedelig? Sitter bare og venter på at det skal skje noe når jeg hører låta, at det skal komme et parti som kan løfte den og gi meg en aldri så liten frysning på ryggen. Hun virker veldig sympatisk og sjarmerende, så jeg håper at hun har bedre ting på lager.

 6. August sier:

  PS! Liker den nye bloggen deres, så jeg skal prøve å ikke fylle den med surmaga kommentarer.

 7. Chris sier:

  Den er kjedelig som flass den, men hva kan man egentlig forvente? Gikk du i taket av førstesinglene til Susanne Sundfør eller Elvira?

 8. August sier:

  Nei, det er sant. Men det er alltid hyggelig å bli positivt overrasket. Regner med dette er en artist vi blir nødt å forholde oss til fremover, enten vi vil det eller ei, så det hadde vært befriende hvis det var litt snert i låta.

 9. Håvard sier:

  Susanne sundfør har gode låter, men har kanskje popverdenens mest ukomfortable stemme. Elvira er en av de mest ufortjent oppskrytte artistene jeg kan komme på i farta.

  Men…. Ingrid Olava er en av mine absolutte favoritter. Singelen som surrer og går på radioen nå er så langt fra kjedelig. Hun har stålkontroll på stemmen, og har en nydelig klang og fylde. Pluss briljant musikalsk innsikt.

  Jeg fryser på ryggen av så mye; 1. satsen fra Mozart’s Requiem, Brain Damage av Pink Floyd, og når jeg tenker tilbake på «Out of Control» med Rolling Stones på Valle Hovin i ’98.:) Og nå får jeg litt av det på «Only just begun» av Ingrid Olava. Det er sjelden det samme som får hårene til å reise seg, låta må ha det der «noe».

  Folk får vel bare være uenig med meg, men da tar de feil.:)

Legg igjen en kommentar