Amiina. Foto: Promo

Amiina. Foto: Promo

Og jula varer helt til påske

Nei, heldigvis ikke. Men vi klarer en siste runde med julemusikk når Karin Park, folk fra Årabrot og islandske Amiina fikser stemningen.

Skrevet av:
Publisert 18:45 28 desember, 2010

På grunn av uforutsett teknisk knot falt de to siste lukene av Alternativ Julekalender ut av publiseringsplanen vår. Hjælp!

Heldigvis har bidragene glatt overlevd den mest intense delen av julefeiringen, og de høres fortsatt feiende flotte ut idet vi stabber oss mot nyåret. Dig in!

23. desember:

Park/Nernes – «Do You Hear What I Hear»:


Duoen Park/Nernes er hva som skjer når artisten Karin Park og Kjetil Nernes fra bandet Årabrot legger hodene i bløt og samarbeider. Elektronikadronning møter støyrockegutt, kjølig eleganse møter rå kraft. Resultatet? En julesang så fin at om du ikke føler varmen velle opp i deg så er du rett og slett en følelsesløs robot.

23 – Park Nernes – Do You Hear What I Hear

Amiina – «Thoka»:
Foruten å ha vært Sigur Rós’ faste strykere i en årrekke så er Amiina fra Island et av vårt nabolands aller fineste orkester overhode. Harper, strykere, klokkespill, harmonium, piano og stort sett alt annet som kan spilles på med bue eller hender blir brukt til stor effekt i musikken som sies å befinne seg i et merkverdig og mektig sted mellom raffinement og uskyld. Alternativ Julekalenders aller aller første bidrag fra Island er et utrolig deilig stykke saktegående musikk fra Amiina – kos deg med den pastorale låten «Thoka».

24. desember:

Arne, Jonny & Stian feat. Xmas Superstars – «Julesang/Xmas Song/Chanson de Noël»:

Det ikke hvemsomhelst som får æren av gjemme seg bak luke 24. I år (som ifjor og årene før det igjen) er det nemlig Norges nye superstjernetrio Arne, Jonny & Stian som leverer det aller siste bidraget til årets julekalender! Hipp hipp hurra! Ok, det er kanskje litt i overkant å omtale oss selv som en «superstjernetrio», men siden det er jul så håper vi at dere tilgir oss.

I år har vi laget en splitter ny julesang og fyllt den med juleånd, masse synthbass, spreke trommer, et ganske middels kor, en saksofonist som juler opp instrumentet sitt og tilslutt har vi tatt med småfrossen gatemusikant funnet på Nordre gate i Trondheim lille julaften. Alt dette kokes i hop og blir dermed til vår aldeles fantastisk stilige (ok, vi tar av litt idag, men det er bare fordi vi er så glade!) julesang. Hva heter så herligheten, mon tro? Jo, den heter faktisk noe så fantasifullt som «Julesang/Xmas Song/Chanson de Noël». Aldeles ypperlig!

Følgende vakre menneskeaper spiller og synger:
Fredrik Hei Jensen: Trommer
Robin Sohrabi-Giraff: Saksofonjuling
Arne Slomann Johannessen: Synth, gitar, vokal og hurlumhei
Jonny Hanger von Humstad: Oljefat, vokal og et rart indianerinstrument vi fant liggende i studio
Stian Denstad: Smellbonbons, støvsuger og vokal
Finn-Magnus Johannessen: Tønne og vokal
Arnstein Josef Slarri Syltern: Vokal

Les julehilsen her

Hør de 22 andre lukene i Alternativ Julekalender her!

Bonusvideo:

Marit Larsen & Kråkesølv med Kringkastingsorkesteret – «Vi tenner våre lykter» (live på Store Studio 2009):

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Og jula varer helt til påske"

Legg igjen en kommentar