O, julemusikk med din glede?

Er juleplater kynisk utnyttelse av høytidsstemte forbrukere, eller får du aldri nok av musikk med nisser, Jesus-barn og snø som tema? Bli med i debatten i Elsk eller hat på tirsdag. Hvert år reutgis gamle juleplater i tida før høytiden setter inn med gulvvask, trepønting og vedbæring. Hvert år, gjerne i midten av november, utgis en mengde […]

Skrevet av:
Publisert 16:15 27 november, 2008

Foto: Thatsaxplayer.com

Er juleplater kynisk utnyttelse av høytidsstemte forbrukere, eller får du aldri nok av musikk med nisser, Jesus-barn og snø som tema? Bli med i debatten i Elsk eller hat på tirsdag.

Hvert år reutgis gamle juleplater i tida før høytiden setter inn med gulvvask, trepønting og vedbæring. Hvert år, gjerne i midten av november, utgis en mengde nyinnspillinger av gamle julesanger i tillegg til splitter ny musikk med jul i fokus.

De skotske nykommerne Glasvegas alledere rukket å spille inn en jule-ep for årets feiring, Cindy Lauper og Hives har spilt inn julemusikk sammen, Low, Sufjan Stevens, The Fleshtones, Loreena McKennitt, Aretha Franklin, Elvis Presley, Lasse Stefanz, Faith Hill, Enya, Eilert Pilarm, Destiny’s Child, Chris Isaak, Maria Arredondo, Frank Sinatra, Mariah Carey, Brian Wilson, Faith Evans, Ella Fitzgerald og en mengde andre band og artister har laget, tolket, spilt og utgitt julemusikk eller -plater. Digg, eller bare elendighet?

Elsker eller hater du juleplater?

På tirsdag tar vårt faste panel debatten og konkluderer på Lydverket på P3 sammen med et orakel, og du er dessuten invitert til å ta stilling. Øverst til høyre klikker du hva du føler om juleplater.

Om Elsk eller Hat:
I over tre år har Lydverkets Elsk eller Hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.
Oppe til høyre på denne siden finner du en poll. Der er det to alternativer; Elsk og Hat. Det eneste du trenger å gjøre er at bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.
Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. De faste medlemmene er Natt & Dags webredaktør, hiphop-fantast og jordnært følelsemenneske Andreas Øverland, og Lydverkets egen stjernereporter og blogdronning Kristin Winsents. Når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.
Lydverkets redaksjon kommer dessuten følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

Low «Little Drummer Boy»
[youtube WN68HGtXzDY]

Nat King Cole & Frank Sinatra «The Christmas Song»
[youtube O7panRtsHtE]

Tags: ,

Del "O, julemusikk med din glede?"
 

1 kommentar på “O, julemusikk med din glede?”

  1. [...] O, julemusikk med din glede? [...]

Legg igjen en kommentar