<B>Saker på gang</b>U2 gjer seg ikkje

Saker på gangU2 gjer seg ikkje

Nytt U2-album – snart

Bandets manager seier oppfølgjaren til fjorårets No Line On The Horizon kjem «før du anar det».

Skrevet av:
Publisert 14:31 21 oktober, 2010

Meiningane om i kor stor grad det er noko å hoppa i taket for eller ikkje er nok delte, men ifølgje U2 sin manager, Paul McGuiness, sine utsegn til Irish Times er bandet er kome langt i arbeidet med ei ny plate. Resultatet kjem visstnok i butikkane tidleg i 2011.

McGuiness fortel vidare at nytt låtmateriale allereie er under uttesting live, og arbeidstittel for albumet foreløpig er Songs of Ascent.

U2 sitt forrige studioalbum, No Line On The Horizon, solgte «berre» fem millonar eksemplar, det vil sei omtrent halvparten av How to Dismantle an Atomic Bomb frå 2004. Sviktande platesalg eller ikkje, U2 tronar heilt øverst på Forbes si liste over mesttjenande musikarar i 2010. Det irske bandet håva inn rundt 760 milloner kroner  i året som gjekk, hovudsakleg grunna sine utsolgte gigaturnear. Eit nytt album skadar likevel neppe.

Tags: ,

Del "Nytt U2-album – snart"
 

7 kommentarer på “Nytt U2-album – snart”

 1. jone sier:

  Det mest oppsiktsvekkende med U2s kommende plate er at den skal produseres av Brian Burton AKA Danger Mouse, men det har dere ikke funnet plass til i saken?

 2. jone sier:

  Ja, Gnarls Barkley er jo Danger Mouse + sanger/rapper Cee-Lo. Men om det gjør materialet til U2 mer spennende, må jeg innrømme at jeg tviler på.

 3. Morten sier:

  Dere bør ikke rapportere dette som fakta. Om man leser artiklene rundt omkring, finner man ut hva McGuinnes virkelig har sagt. Det er MULIG at de slipper et utvalg av låtene som de har jobbet med i det siste. U2 er svært nøye med det de gir ut, og de forandrer planer hele tida. Songs of Ascent er IKKE det samme som prosjektet med Danger Mouse. Det er to helt forskjellige prosjekter. NME skriver feil her. Bono har også uttalt seg om kommende prosjekter, og det er snakk om en singel i desember med et album tidlig neste år … som en MULIGHET. Songs of Ascent er et helt annet prosjekt, der Eno og Lanois er produsenter.

 4. Asgeir sier:

  Det er berre trist å lese korleis Lydverkets journalistar brukar spalteplassen sin til dårleg skjulte angrep(«Meiningane om i kor stor grad det er noko å hoppa i taket for eller ikkje er nok delte») på eit band som mange Twitter- og Facebook-tilhengjarar av Lydverket har sans for.
  Det er på tide å læra seg journalistikk the grown up-way, og slutte med å sitje der og lufte sine eigne meiningar.

  Eg kan enten anbefala påbyggjing på medialina i Volda, eller å halde meiningane dine for deg sjølv. Skulle du allereie har gått medialina, ville eg bedd om å få skulepengane attende.

Legg igjen en kommentar