Nye triks fra sinte og deprimerte Dinosaur Jr

[youtube TgTJtdn6VjM] Mye raff skating og BMX i Dinosaur jr‘s nye video, men er det virkelig den golfende, slalomkjørende, hangliderentusiasten og gitarguden J. Mascis som popper ollie over brannhydranten? Eller en stuntmann i lang sølvgrå parykk? Dinosaur jr’s oppstandelse i 2005 og det påfølgende albumet «Beyond» står som et av rockens best gjennomførte comeback. 23. juni kan vi […]

Skrevet av:
Publisert 14:38 10 juni, 2009

[youtube TgTJtdn6VjM]

Mye raff skating og BMX i Dinosaur jr‘s nye video, men er det virkelig den golfende, slalomkjørende, hangliderentusiasten og gitarguden J. Mascis som popper ollie over brannhydranten? Eller en stuntmann i lang sølvgrå parykk?

Dinosaur jr’s oppstandelse i 2005 og det påfølgende albumet «Beyond» står som et av rockens best gjennomførte comeback. 23. juni kan vi glede oss over den helt sikkert strålende nye plata »Farm».

I intervjusammenheng er J. Mascis kjent for sitt dvelende lynne og langt-forbi-lakoniske holdning som har vært en utfordring for mang en journalist. Gitarfabrikanten Fender har laget en sak som illustrerer dette på en fin måte, ved hjelp av en irriterende inn-og-ut-av-fokus-effekt og andre fancy grep lykkes de halvgodt med å skjule utallige pauser og nøling.

[youtube JJMRFG7OOUk]

 

Mojo’s Phil Alexander har bestått prøvelsen det kan være å intervjue Mascis, hos mojo4music.com kan du lese om hvordan det står til med det styrkede, men fortsatt passivagressive forholdet mellom Mascis og bassist Lou Barlow.
 »We’re not hungry, our parents are alright, but somehow we’re still angry and depressed. I don’t know why…»

Dersom skatingen i videoen til Over It er utført av en yngre mann er det ikke første gang Mascis skryter på seg en risikosport. Under lanseringen av soloplata «Free so Free» hevdet Mascis at tittelen refererte til hans nye hobby, Hanggliding! Han skal ha blitt overrasket over hvor mange som faktisk trodde det var sant. Tittelen på den nye plata, «Farm» er enkelt og greit noe han kom på når han fikk se omslaget.

Om du fremdeles ikke har dykket ned i evig geniale «You’re Living All Over Me» fra ’87 eller gitarfantastiske «Where You Been» fra ’93 er det på høy tid. Få også med deg underkjente «Green Mind» og den spennende debuten «Dinosaur». 

Mascis rappet fra Neil Young, Neil Young rappet fra Sonic Youth og Sonic Youth rappet fra Dinosaur jr. Vi fikk en slags evighetsmaskin av utrolige plater. Her tilbakebetaler Sonic Youth’s Thurston Moore noe av gjelden ved å delta i en musikkvideo fra «Beyond».

[youtube fk9Npbl9Qrw&feature=channel]

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Nye triks fra sinte og deprimerte Dinosaur Jr"
 

2 kommentarer på “Nye triks fra sinte og deprimerte Dinosaur Jr”

  1. Klaas Snoek sier:

    Jazzmasteren din er skikkelig fin, hr. Mascis, men jeg tar meg likevel friheten å skamløst anbefale «Petter Baarlis Gitarer». Der skjer det så mye mye mer – kanskje litt vel mye…

  2. [...] Se gjerne J Mascis på skateboard her [...]

Legg igjen en kommentar