Mathias Stubø (Foto: NRK P3)

Mathias Stubø (Foto: NRK P3)

Nye navn til Øya

Lightships, Willis Earl Beal, Mathias Stubø og Kaveh sniker seg inn i festivalprogrammet.

Skrevet av:
Publisert 9:53 19 juni, 2012

Øyafestivalen rykker stadig nærmere. Nå er fire nye navn drysset over den allerede kvalitetsspekkede festivalplakaten.

- Vi er kjempestolte over årets Øya-program, som er godt sammensatt av ulike typer artister og musikalske uttrykk. Store internasjonale artister og håpefulle norske nykommere står side om side, sier festivalsjef Jonas Prangerød.

Som tidligere år, er festivalpassene til Øya allerede utsolgt. Kun dagspass til fredag 10. august er fremdeles tilgjengelige.

Finn din festival i vår ultimate festivalguide!

Ferske navn til Øya:

Lightships

Gerard Love, best kjent for å tilføre bass og vokal til Teenage Fanclub, solodebuterte under aliaset Lightships tidligere i år. Albumet Electric Cables er lavmælt, melodisk, folk-inspirert pop som fort kan bli magisk i liveformat.

Med seg i bandet har han Teenage Fanclubs første trommeslager Brendan O’Hare, Bob Kildea fra Belle & Sebastian, Tom Crossley fra International Airport/The Pastels og Dave McGowan fra Teenage Fanclubs turnéband.

«Sweetness In Her Spark»:

Kaveh

I fjor var Kaveh Ukas Urørt. I år fyller den svært lovende rapperen 18 år, og har allerede gjort en låt med Madcon, i tillegg til å ha vært listet på P3. Sommeren 2012 kan bli Kavehs ordentlig store gjennombrudd. Han jobber kontinuerlig med nye låter, i tillegg til å være med på andres prosjekter, som National Cypher. Det er foreløpig ikke varslet om noe album fra Kaveh, men med den produktiviteten han besitter, tipper vi det ikke blir lenge til.

«Gnagsår»:

Mathias Stubø Band

Mathias Stubø har de siste åra pøst ut god musikk, både under eget navn og som Proviant Audio. Nå utgis musikken hans på anerkjente BBE Music. Foreløpig siste album het bare Mathias Stubø, og kom i april. Den unge multiinstrumentalisten, komponisten og produsenten er blant landets mest fremadstormende innen elektonika.

Mathias Stubø Band teller sju musikere på scenen.

«Soon A Brighter Day»:

Willis Earl Beal

Den eksperimentelle singer-songwriteren Willis Earl Beal fra Chicago slapp debutalbumet Acousmatic Sorcery i april. Han er en uforutsigbar musiker og bruker elementer fra blues, hiphop og folk i låtene sine. Før han ble oppdaget for sitt musikalske talent, var Beal hjemløs – nå reiser han verden rundt med musikken, og hans første konsert i Norge blir under Øya.

«Monotony»:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Nye navn til Øya"
 

1 kommentar på “Nye navn til Øya”

  1. Kåre Garnes sier:

    ser ikke helt hva det er med øya i år som fremtvinger så mange superlativer.

    det eneste jeg faktisk gleder meg til er First Aid Kit og I Wanna Be Adored. Den låten kan bli årets beste minutter. Feist og Florence kan nok bli bra og er vi heldige er Black Keys råere live enn på plate på samme måte som Big Bang.

    Håper på mange positive overraskelser.

Legg igjen en kommentar