Nye konger av Danmark

Danske P3 har valgt ut hvilke artister de har mest troa på for framtida. Du vil høre flere av dem på norske scener framover. Den danske scena har vokst seg viktigere de siste åra og levert musikk til blant annet norske festivaler. – Det er et samarbeid på kryss og tvers mellom band, men det […]

Skrevet av:
Publisert 10:17 6 januar, 2010

Oh No Ono på scena (foto: Steffen Jørgensen / myspace.com)

Danske P3 har valgt ut hvilke artister de har mest troa på for framtida. Du vil høre flere av dem på norske scener framover.

Den danske scena har vokst seg viktigere de siste åra og levert musikk til blant annet norske festivaler.

- Det er et samarbeid på kryss og tvers mellom band, men det er også en sunn konkurranse som gjør at man blir inspirert av hverandre til å gå videre.
Slik beskriver Silas Moldenhawer i When Saints Go Machine den blomstrende ståa i Danmark akkurat nå.

Lyden av framtida

Neste uke skal P3s søsterkanal i Danmark dele ut sine «Guld»-priser. De kaller lista over nominerte artister for sin «spådom på artister, som i framtida vil levere lydsporet til danskenes hverdag». Den gjeveste prisen kalles P3-prisen, og skal gå til en solist eller et band, som det er sannsynlig at blir dansk musikks neste store stjerne. Med sine 100.000 danske kroner er den Danmarks største pop/rockpris – og går til ett av følgende navn:

I Got You On Tape
Julie Maria
Oh No Ono
Turboweekend
When Saints Go Machine

When Saints Go Machine var nylig i Oslo og spilte, og fikk en ekstra promo-dytt av det norske EMI-kontoret.

Efterklang og nye talenter
When Saints… mener at tidligere har danske band stort sett etterligna utenlandske, men at de nå begynner å skape sin egen identitet:
- Vi har våre gode venner i Oh No Ono, som er signet i hele verden og skal turnere en del. De er  fantastiske. Så har du store band som Efterklang og Mew og sånt. Det er jo ikke nye band, men det er band som vi også er stolte av at er danske, sier When Saints Go Machine til Lydverket.

De skal, i likhet med Efterklang, spille på talentfestivalen by:larm i Oslo. Det skal også Bylarmaktuelle The Rumour Said Fire og Giana Factory.

Lydverket presenterer flere av de nye danske talentene grundigere både fram mot Bylarm og mot Danmarks Radios Guld-kveld.

PS
Vi nordmenn er jo vant til trivelige dansker – og kosefaktoren på nyttårspostkortet vi fikk fra plateaktuelle Efterklang er høy. Dessuten er det tonsatt med nydelige biter av nye låter, litt beslekta med de siste års trender à la Vampire Weekend og Yeasayer.

Efterklang slipper ny plate 22. februar (foto: Rasmus Weng Karlsen)

Efterklang er klare med ny musikk (foto: Rasmus Weng Karlsen)

Tags: , , , , ,

Del "Nye konger av Danmark"
 

2 kommentarer på “Nye konger av Danmark”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, lisa marxen. lisa marxen said: Nye konger av Danmark. Så bra! http://tinyurl.com/ycb97yh [...]

  2. Kimm sier:

    When Saints Go Machine skal også spille på Pstereo festivalen i trondheim i august.

Legg igjen en kommentar