Ny storfestival i Stavanger

Døgnvill vil erobre Stavanger

Skrevet av:
Publisert 15:00 11 november, 2009
Tusenvis. Samme størrelse vil Døgnvill ha i Stavanger 2010 (foto: Jan Olav Jenssen)

Tusenvis. Samme størrelse vil Døgnvill ha i Stavanger 2010 (foto: Jan Olav Jenssen)

- Stavanger skriker etter en stor festival. Sjefen for neste års nye stadionfestival har som mål å samle 15 000 hver dag.

- Vi går rett på toppen. Før jul vil vi presentere ett eller flere store artistnavn som skal spille i Stavanger den første helga i september. Kristoffer Endresen har fått jobben av Døgnvill for å bygge opp en festival i oljebyen. Artistene blir like store som de som har spilt på tvilling-festivalen i Tromsø, med andre ord skal de toppe 50 cent, Snoop Dogg, Sex Pistols, a-ha, Lene Marlin og flere.

Storfestival med en gang
Etter tre publikumssuksesser i Tromsø snur altså arrangørene bak Døgnvillfestivalen seg mot Stavanger. De ønsker å tilby to store spillejobber i Norge til internasjonale stjerner, og ikke bare en.

Døgnvillfestivalen har som mål å være størst i Nord-Norge, og ifølge Endresen vil den nye festivalen fylle samme plass i Stavanger.
- Vi kommer i tillegg til, og ikke i konkurranse med mer undergrunns- og nisjetilbud som for eksempel Numusic, sier Kristoffer.

Lokal skepsis
Den nye festivalen vil gå over to-tre dager den første helga i september 2010. Det er like før den veletablerte elektronikaspesialisten Numusic. I år søkte Døgnvill om, uten å få noen, støtte fra Stavanger kommune. Nyetableringa møtte også motstand, skreiv Ballade.

Stavanger Aftenblads musikkjournalist Leif Tore Lindø har tidligere skrevet at «teller man hoder i riktig alder bosatt i distriktet, er det ikke tvil om at markedet bør være stort. Spørsmålet er om interessen er like stor. Flere av de eksisterende festivalene i Stavanger, med Numusic i spissen, har ropt varsku om at en nyetablering vil skade dem vi har. I Stavanger er dette tunge aktører som bør og vil bli lyttet til.»

Tags: , ,

Del "Ny storfestival i Stavanger"
 

7 kommentarer på “Ny storfestival i Stavanger”

 1. Buli sier:

  Skal vi allerede nå starte en uoffisell konkurranse på hvor mange millioner i minus første året?
  Jeg tipper 9.

 2. [...] This post was mentioned on Twitter by Øyvind Berekvam, Kristoffer Kinden . Kristoffer Kinden said: Uttaler meg om den nye festivalen i Stavanger http://bit.ly/nOVfw [...]

 3. NU sier:

  Same weekend as Numusic’s Kick Off with U2. Cool.

 4. lise sier:

  jeg tipper 13 mill i minus
  ler av dette. Hvem er denne Kristoffer? Kristofer Buli?

 5. Siri Narverud Moen sier:

  Kristoffer Kinden Endresen. Har jobbet med booking i Norge og Danmark, har gjort jobber for flere norske festivaler og var sjef for Myspace’s satsing i Norge. For å nevne noe. http://www.rogalandsavis.no/puls/article4245246.ece

 6. Eirik Solbakk sier:

  Lykke til :-)

 7. Harry sier:

  typiskharry-opplegg ala quart. når skal de lære? 10 mill i minus.

Legg igjen en kommentar