Fra No Room For Rockstars.

Fra No Room For Rockstars.

Ny dokumentar om det harde rockelivet

Warped Tour er en av USAs mest kjente omreisende festivaler, og har kickstartet karrieren til artister som No Doubt, Eminem, Sum 41 og Blink 182. Nå kommer filmen om turneen.

Skrevet av:
Publisert 11:31 12 mai, 2012

Warped Tour er nå inne i sitt 17. år, og arrangeres stadig midt i den amerikanske sommervarmen. Med opptil 100 band på veien, og 10 scener som skal bygges opp og ned i alle de største byene, er turneen en viktig del av livene til mange band og fans innen punken og rocken. For selv om festivalen omfavner stadig nye sjangre handler det meste om punk i sin bredeste betydning. Både om veteraner og gjengangere som Bad Religion og Pennywise, men også om helt ferske og ukjente band som får sjansen til å skinne foran et stort publikum.

Fra No Room For Rockstars.

I filmen No Room For Rockstars fortelles historien om Warped Tour gjennom intervjuer med artistene, og klipp fra over 300 timer med filmet matriale fra 2010-versjonen av festivalen. Men dokumentaren fokuserer også på slitet og motgangen som moderne rockeband må gjennom for i det hele tatt å kunne fungere som turnerende band.

I omtalen loves «de sanne historiene fra moderne rock, fra ungdommene i varebilen som spiller på parkeringsplassen mens de håper å bli oppdaget, via veteranen av en scene-manager som reddet livet sitt gjennom turneen, til musikerne som plutselig ble verdenskjente mens de var på veien med festivalen». No Room For Rockstars gis snart ut på dvd, og inneholder musikk fra band som Suicide Silence, Pennywise, Bouncing Souls og Sum 41.

Se trailer til filmen under.

Warped Tour har både fått kritikk og ros i løpet av de 16 foregående årene. Den hardeste kritikken går på at Warped har vært sponset av sko-merket Vans, samt diverse andre store kommersielle selskap, og at dette ikke passer sammen med en festival som skal fronte punken. Flere har også rettet kritikk mot at den omreisende festivalen tar noe av grunnlaget vekk for de mindre klubbene i byene den besøker, da publikum får sett alle bandene som ellers ville spilt på klubbene resten av året.

På den andre siden har Warped Tour alltid fremstått som delvis alternativ ved å gi mange ukjente band sjanser, ved å gi uavhengige plateselskap og magasiner mulighet til å selge varene sine via salgsboder, og via å fronte en hel del veldedige organisasjoner. De siste årene har festivalen også hatt et naturvennlig fokus der det satses på fat og bestikk som kan vaskes i serveringsbodene. Festivalen har også en egen scene som blir drevet av solenergi, og bruker biodiesel på bussene og trailerne som frakter utstyr og band.

Warped-publikum.

No Room For Rockstars kommer på dvd 15. mai med en ekstra bonus-cd med låter fra noen av bandene som har spilt på festivalen gjennom årene (Sublime, Descendents, Buzzcocks, Pennywise, Suicidal Tendencies, No Doubt og flere), og filmen kan også sees via Itunes.

Tags: , , , ,

Del "Ny dokumentar om det harde rockelivet"
 

1 kommentar på “Ny dokumentar om det harde rockelivet”

  1. [...] fra festivalen. Traileren er veldig kul, så denne må sjekkes. Totto har skrevet mer om filmen hos Lydverket.Tags: Metal Sucks, Never Shout Never, trailer, Vans Warped Tour, videoDel "Denne filmen ser kul [...]

Legg igjen en kommentar